Armata nord-coreeană va „anihila” Coreea de Sud și SUA dacă lansează un conflict armat, spune Kim Jong-un

01 Ian 2024
Armata nord-coreeană va „anihila” Coreea de Sud și SUA dacă lansează un conflict armat, spune Kim Jong-un

Într-un discurs lung, liderul nord-coreean a lansat noi amenințări cu lovituri nucleare împotriva Seulului, scrie Le Figaro

Dacă inamicul optează pentru confruntare și provocare militară împotriva Republicii Populare Democrate Coreea, armata noastră trebuie să dea o lovitură mortală pentru a-l anihila complet, mobilizând toate cele mai puternice mijloace... fără un moment de ezitare ”, Kim Jong- a declarat ONU în timpul unei întâlniri cu comandanții de vârf din Coreea de Nord, care a avut loc duminică la Phenian, potrivit agenției de stat KCNA.

Într-un discurs lung ținut în aceeași zi în timpul unei adunări cu ocazia sfârșitului anului care stabilește orientările strategice ale țării, liderul nord-coreean a lansat noi amenințări cu lovituri nucleare împotriva Seulului și a ordonat accelerarea pregătirilor militare pentru un „război” care ar putea „fi declanșat în orice moment” pe peninsulă, potrivit aceleiași surse. Kim Jong Un a acuzat Washingtonul de „diverse tipuri de amenințări militare” și a ordonat „să mobilizeze toate mijloacele și forțele fizice, inclusiv forța nucleară, în caz de urgență” împotriva Coreei de Sud.

Liderul a spus că nu mai caută reconcilierea și reunificarea cu Sudul, subliniind „situația de criză persistentă și incontrolabilă” despre care a spus că a fost declanșată de Seul și Washington. Cei doi aliați și-au consolidat cooperarea în domeniul apărării în fața unei serii record de teste de arme de la Phenian în 2023. Luni, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis că va ține la distanță provocările militare ale Phenianului, prin intermediul unui sistem comun extins de descurajare. cu Washington, a cărei implementare este planificată pentru prima jumătate a anului 2024.

Acest sistem va „ descuraja în mod fundamental orice amenințare nucleară sau cu rachete” din Coreea de Nord, a spus Yoon Suk Yeol în timpul discursului său de Anul Nou.

În 2023, Phenianul va lansa pe orbită un satelit militar de recunoaștere, consacrat în constituția sa de statutul său de putere nucleară și a testat cea mai puternică rachetă balistică din arsenalul său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră