Armata israeliană „verifică” dacă liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost „eliminat” în operațiunea din Gaza

17 Oct 2024
Armata israeliană „verifică” dacă liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost „eliminat” în operațiunea din Gaza

Armata israeliană tocmai a anunțat că verifică rapoartele conform cărora liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis în timpul unei operațiuni în Fâșia Gaza. Această operațiune, a precizat ea într-un comunicat de presă , a vizat trei membri ai mișcării palestiniene, scrie Le Monde

„În acest stadiu, identitatea teroriştilor nu este confirmată ”, putem citi. Cele trei „ținte” erau amplasate într-o clădire care, se pare, nu adăpostește niciun ostatic, adaugă armata.

Yahya Sinwar, activist radical și om în umbră, este considerat unul dintre organizatorii atacului din 7 octombrie împotriva Israelului, alături de liderul militar al mișcării islamiste, Mohammed Deif.

În vârstă de 61 de ani și lider din 2017 al mișcării islamiste palestiniene din Gaza, el a fost numit lider politic al Hamas după moartea lui Ismaïl Haniyeh ucis la Teheran pe 31 iulie într-un atac pus pe seama Israelului.

Israelul a anunțat deja că l-a ucis pe Mohammed Deif pe 13 iulie în Fâșia Gaza, dar Hamas nu a confirmat moartea acestuia.

Analize ADN în curs pentru a confirma decesul lui Yahya Sinouar, potrivit AFP

Armata israeliană efectuează „analize ADN asupra cadavrului unui luptător Hamas” pentru a confirma moartea liderului politic al mișcării, Yahya Sinouar, relatează Agence France-Presse, citând o sursă apropiată serviciilor de securitate israeliene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră