Armata israeliană confirmă bombardarea Jabaliya spunând că a ucis un comandant Hamas și zeci de teroriști

01 Noi 2023
Armata israeliană confirmă bombardarea Jabaliya spunând că a ucis un comandant Hamas și zeci de teroriști

Armata israeliană a confirmat că a bombardat tabăra de refugiați Jabaliya din Fâșia Gaza, pretinzând că a ucis acolo un comandant al Hamas despre care spunea că este unul dintre cei responsabili pentru atacul lansat în Israel de mișcarea palestiniană pe 7 octombrie, scrie Le Monde

„Eliminarea sa a avut loc ca parte a unei operațiuni ample de combatere a teroriștilor și a infrastructurii teroriste aparținând Batalionului Central Jabaliya, care preluase controlul asupra clădirilor civile din Fâșia Gaza”, a spus armata israeliana pe Telegram .

Forțele de Apărare Israelului spun că l-au ucis pe comandantul Batalionului Central Jabaliya al Hamas, Ibrahim Biari

Armata a spus că lovitura a ucis Biari și alți câțiva teroriști și a provocat prăbușirea tunelurilor teroriste subterane, doborând mai multe clădiri din apropiere, scrie Times Of Israel

Rapoartele palestiniene spun că cel puțin 50 de persoane au fost ucise în lovitură și colapsul ulterior.

Potrivit IDF, Biari a fost unul dintre comandanții Hamas responsabili de direcționarea membrilor forțelor de elită ale grupării teroriste Nukhba să invadeze Israelul pe 7 octombrie.

IDF susține că atacul aerian de la Jabaliya a făcut parte dintr-un „atac la scară largă” asupra agenților Hamas și a infrastructurii aparținând Batalionului Central Jabaliya al grupării teroriste.

Potrivit IDF, Batalionul Central Jabaliya a preluat controlul mai multor clădiri civile din zonă.

„Lovitura a afectat comanda și controlul Hamas în zonă, precum și capacitatea sa de a direcționa activitatea militară împotriva soldaților IDF care operează în toată Fâșia Gaza”, spune armata într-un comunicat.

IDF spune că, de asemenea, „reiterează apelul adresat locuitorilor zonei de a se muta spre sud pentru siguranța lor”.

Purtătorul de cuvânt al IDF a spus că activitățile lui Biari datează dinainte de 2004, când el a „condus” un atac la Ashdod care a dus la uciderea a 13 israelieni, scrie CNN

„Zeci” de combatanți Hamas au fost, de asemenea, uciși în lovitura de marți, când tunelurile subterane de sub tabără s-au prăbușit, a spus Conricus, adăugând că IDF lucrează în continuare pentru a obține un număr precis de victime.

„Înțeleg că acesta este și motivul pentru care există multe rapoarte de daune colaterale și victime necombatante. Ne uităm și la acestea”, a spus Conricus.

Conricus a spus că lucrează pentru a determina numărul de civili care au fost, de asemenea, uciși. Purtătorul de cuvânt a spus că IDF a luat în considerare toți factorii atunci când a făcut atacul „inclusiv posibilitățile ca necombatanții să fie afectați”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că armata a anunțat civilii să părăsească zona prin distribuirea de pliante, mesaje pe rețelele de socializare și dispece radio.

Conricus a spus că nu a fost încă în măsură să ofere detalii despre tipul sau numărul de muniții care au fost folosite în atac.

„Vreau să subliniez că lovitura a fost asupra unei ținte militare de importanță militară semnificativă pentru câmpul de luptă și pentru ca noi să putem obține obiectivele noastre militare. De aceea a fost lovit”, a spus Conricus.
IDF spune că, de asemenea, „reiterează apelul adresat locuitorilor zonei de a se muta spre sud pentru siguranța lor”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră