Armata israeliană anunță că l-a "ucis" pe Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah

28 Sep 2024
Armata israeliană anunță că l-a "ucis" pe Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah

Armata israeliană a anunțat sâmbătă într-o declarație, publicată atât în ​​ebraică , cât și în arabă , că l-a „ucis” pe liderul Hezbollah Hassan Nasrallah în timpul atacurilor care au vizat sudul Beirutului în noaptea de vineri spre sâmbătă, scrie Le Monde.

Armata israeliană adaugă că Ali Karchi, pe care îl prezintă drept „comandantul frontului de sud al lui Hezbollah” , precum și alți lideri ai mișcării șiite au fost uciși.

„Contactul s-a pierdut” cu Hassan Nasrallah, a anunțat sâmbătă o sursă apropiată Hezbollah agenției France-Presse, fără a confirma decesul acestuia.

Armata israeliană spune că știe că liderul Hezbollah Hassan Nasrallah este mort pe baza unei „combinații de tipuri de informații”, a declarat sâmbătă un oficial israelian, scrie CNN

Oficialul nu a vrut să intre în alte detalii. 

„În acest caz avem o confirmare și o împărtășesc cu voi în această dimineață”, a spus oficialul.

„Și îmi cer scuze, dar nu pot intra în detaliile despre ce informații, cum am ajuns la ea – o combinație de tipuri de informații pe care le avem. Dar pot să vă spun că IDF a confirmat că Hassan Nasrallah nu mai este printre noi.”

În Israel, liderul opoziției felicită armata după moartea lui Hassan Nasrallah

„Felicit [armata] pentru eliminarea ucigașului în masă Hassan Nasrallah ”, a scris liderul opoziției israeliene Yair Lapid pe X sâmbătă dimineață .  „Toți dușmanii noștri trebuie să știe că cei care atacă Israelul sunt sortiți morții. Aceasta este o realizare importantă pentru descurajarea și securitatea Israelului ”, a continuat Lapid.

Alte stiri din Externe

Ultima oră