Armata israeliană a prezentat imagini care acuză Hamas că folosește spitalele drept scuturi

05 Noi 2023
Armata israeliană a prezentat imagini care acuză Hamas că folosește spitalele drept scuturi

Armata israeliană (IDF) a lansat imagini care arată membrii Hamas trăgând dintr- un spital din Gaza și altele care dezvăluie existența unui loc de lansare a rachetelor situat la 75 de metri de un spital sub care se găsesc tuneluri Hamas, scrie Le Figaro

Unul dintre cazurile expuse în timpul unei prezentări de presă a acestor imagini din documentele serviciilor de informații se referă la un spital din Gaza a cărui construcție a fost finanțată de Qatar. Vedem, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, „ teroriştii Hamas trăgând în soldaţi din interiorul spitalului ”. Un tunel a fost, de asemenea, „ folosit pentru infrastructura teroristă în spitalul construit de Qatar ”.

Într-un al doilea caz, care privește spitalul indonezian, la nord de Gaza, clădirea a fost construit pe „avanposturile teroriste” Hamas și ascunde în subteran „un centru de comandă” al organizației, a spus purtătorul de cuvânt, susținându-şi afirmațiile cu fotografii. 

De asemenea, acesta a prezentat dovezi, potrivit armatei, ale existenței unui loc de lansare de rachete situat la 75 de metri de acest spital. 

Ei știu foarte bine că, dacă Israelul lansează un atac aerian asupra acestei baze de lansare, spitalul va fi avariat”, a spus el.

„Războiul nostru este cu Hamas, nu cu civilii din Gaza. Nu vom accepta utilizarea cinică de către Hamas a spitalelor, pentru a-și ascunde infrastructura teroristă. Exploatarea spitalelor de către Hamas trebuie să se încheie”, spune Hagari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră