Armata israeliană a bombardat clădirile din Beirut despre care spune că aparțin Hezbollah

28 Sep 2024
Armata israeliană a bombardat clădirile din Beirut despre care spune că aparțin Hezbollah

Mai multe explozii mari au zguduit capitala libaneză Beirut vineri, în timp ce Israelul a declarat că a efectuat lovituri asupra sediului grupului paramilitar Hezbollah susținut de Iran, scrie Le Figaro

Șase persoane au fost ucise și 91 au fost rănite în loviturile israeliene deosebit de violente de vineri în suburbiile de sud ale Beirutului, un bastion al Hezbollah, a anunțat Ministerul Libanez al Sănătății.

Ministerul a dat un raport inițial de doi morți și 76 de răniți și a precizat că salvatorii caută posibili supraviețuitori sub dărâmături.

Șapte clădiri au fost aruncate în aer în urma acestor lovituri, potrivit canalului de televiziune Al-Manar, afiliat Hezbollah, a cărui armată israeliană a declarat că a vizat sediul într-o „lovitură precisă”.

Armata israeliană a anunțat în noaptea de vineri spre sâmbătă că lovește ceea ce a prezentat drept depozite de arme Hezbollah ascunse sub clădiri din suburbiile de sud ale Beirutului, în perimetrele pe care a chemat populația să evacueze.

Forțele armate israeliene „desfășoară în prezent lovituri direcționate asupra armelor aparținând” lui Hezbollah „care au fost depozitate sub clădiri civile în [zona suburbiilor sudice] Beirut” , un bastion al acestei mișcări islamiste libaneze, indică un comunicat militar publicat. cu puțin înainte de ora locală 12:40 a.m.

Israelul și Hezbollah-ul libanez trebuie să „înceteze să tragă”, îndeamnă Blinken

Șeful diplomației americane Antony Blinken a cerut din nou vineri o încetare a focului în Liban și Gaza, în timp ce Israelul a desfășurat lovituri intense împotriva Hezbollah, inclusiv vizând sediul său din suburbiile de la sud de Beirut.

„Cel mai important lucru de făcut este să încercăm mai întâi ca focul să se oprească în ambele direcții și apoi să folosim timpul pe care l-am avea în timpul unei astfel de încetare a focului pentru a vedea dacă putem ajunge la un acord diplomatic mai larg ”, a pledat secretarul de stat. în timpul unei conferințe de presă.

Orientul Mijlociu în pragul „războiului total”, avertizează Lavrov

Orientul Mijlociu este în pragul „războiului total” , a avertizat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a cerut o „încetare imediată a focului” în Fâșia Gaza.

„Brutalitatea și devastările fără precedent cauzate de războiul din Gaza au dus la o escaladare bruscă a conflictului Liban-Israel (...) Orientul Mijlociu se află în prăpastia unui război total ”, a declarat el în timpul a reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Gaza.

Biden este gata să „ajusteze” prezența militară a SUA în Orientul Mijlociu

Joe Biden „a cerut Pentagonului să evalueze și să ajusteze, dacă este necesar, prezența militară americană” în Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul a desfășurat mai multe lovituri violente în suburbiile sudice ale Beirutului, bastionul Hezbollah, a anunțat vineri Casa Albă.

Președintele american, care își petrece weekendul la casa sa de pe plajă din Rehoboth, Delaware (est), intenționează, de asemenea, să „se asigure că ambasadele americane din regiune iau toate măsurile de protecție adecvate ”, a adăugat Casa Albă într-un scurt comunicat de presă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră