Alegeri în SUA: Elon Musk le cere americanilor să voteze republican

07 Noi 2022
Alegeri în SUA: Elon Musk le cere americanilor să voteze republican

„Partajarea puterii limitează cele mai grave excese, așa că recomand să votezi pentru un Congres republican”, a scris omul de afaceri pe Twitter. Elon Musk a clarificat că se adresează „alegătorilor independenți ”, singurii, în opinia sa, capabili să încline majoritățile din Congres, scrie Le Figaro.

Elon Musk le-a cerut luni americanilor să voteze pentru Partidul Republican la alegerile de la jumătatea mandatului de marți, în numele echilibrării puterii executive și legislative. 

Partajarea puterii limitează cele mai grave excese, așa că recomand să votezi pentru un Congres republican, având în vedere că președinția este democrată”, a scris noul șef Twitter pentru cei 114 milioane de urmăritori ai săi.

Democrații sau republicanii nu votează niciodată pentru cealaltă parte, așa că alegătorii independenți sunt cei care decid cu adevărat cine este la conducere!”, a adăugat apoi omul de afaceri.

Această recomandare de vot a lui Elon Musk nu va înceta să alimenteze îngrijorările americanilor care se tem de o posibilă utilizare politică a rețelei de socializare de către miliardar. Șeful Tesla și SpaceX a promis că Twitter va rămâne neutru din punct de vedere politic și că acolo vor putea fi exprimate toate opiniile.

Americanii vor vota marți alegerile de la jumătatea mandatului pentru a reînnoi toate locurile Camerei Reprezentanților, mai mult de o treime din Senat și aproximativ treizeci de mandate de guvernator.

Alte stiri din Externe

Ultima oră