Alec Baldwin va fi acuzat de omor din culpă

20 Ian 2023
Alec Baldwin va fi acuzat de omor din culpă

Actorul american este autorul unei împușcături fatale pe platourile de filmare ale filmului Rust în 2021, scrie Le Figaro.

Actorul american Alec Baldwin, autorul unei împușcături mortale pe platourile de filmare a filmului Rust în 2021, va fi acuzat de omor din culpă, a anunțat un procuror joi, 19 ianuarie.

Femeia care avea responsabilitatea armelor pe platoul de filmare este subiectul aceleiași acuzații, a declarat procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies. Pe 21 octombrie 2021, această împușcătură a provocat o tragedie când Alec Baldwin a tras cu o armă care se presupunea că ar conține doar gloanțe oarbe, dar al cărei proiectil foarte real a ucis-o pe directorul de fotografie Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Această întâmplare a șocat Hollywood-ul și a avut un impact puternic, declanșând apeluri de interzicere a armelor de foc pe platouri.

„După o analiză atentă a dovezilor și a legilor din New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare Rust”, a spus Mary Carmack-Altwies. „Sub supravegherea mea, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a adăugat ea.

Acuzațiile vor fi depuse oficial „până la sfârșitul lunii ”, a spus procurorul. Dacă vor fi găsiți vinovați, Alec Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed riscă până la 18 luni de închisoare. Avocatul actorului, Luke Nikas, a denunțat imediat o „îngrozitoare eroare judiciară” . "Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că în armă se afla o muniție reală sau oriunde altundeva în locul împușcării. ”

Muniție reală

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, cel mai bine cunoscut pentru seria 30 Rock , a spus întotdeauna că a fost asigurat că arma lui este inofensivă. Asistentul executiv David Halls, care îi dăduse arma informându-l că nu este periculoasă, a pledat vinovat pentru neglijență. Vedeta a mai susținut că nu a apăsat pe trăgaci, o afirmație pusă sub semnul întrebării de experți.

„Dacă vreunul dintre acești trei oameni - Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed sau David Halls - și-ar fi făcut treaba, Halyna Hutchins ar fi încă în viață și astăzi. E la fel de simplu”, a spus procurorul Andrea Reeb, responsabil de caz. Dovezile arată „o nerespectare criminală a securității pe platoul de la Rust”, a spus ea.

Ancheta poliției s-a concentrat în special pe stabilirea modului în care s-ar fi putut găsi muniție reală pe platoul de filmare, lucru teoretic strict interzis, tocmai pentru a evita accidentele. Ofițerii au ajuns la concluzia că armurierul Hannah Gutierrez-Reed, a pus muniția în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unui glonț fals.

În august, actorul a spus că se aștepta ca nimeni să nu fie acuzat, spunând CNN că a angajat un detectiv privat pentru a stabili responsabilitățile în acest caz. Tragedia a dat naștere unui val de procese civile din partea mai multor membri ai echipei. În octombrie, Alec Baldwin a anunțat că a ajuns la un acord care pune capăt proceselor civile introduse de familia doamnei Hutchins. Suma acordului nu a fost dezvăluită.

La acea vreme, reluarea filmărilor pentru „Rust” fusese și ea anunțată pentru începutul anului 2023.

Alte stiri din Externe

Ultima oră