Bomba din avionul Air France oprit în Kenya nu era o bombă

20 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Bomba din avionul Air France oprit în Kenya nu era o bombă

Incidentul care a provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică aterizarea de urgență la Mombasa, în Kenya, a unui avion Air France, care plecase din Insula Mauritius și avea ca destinație Paris, era o alarmă falsă, a anunțat președintele director general al companiei, Frédéric Gagey.

Obiectul suspect descoperit era "un dispozitiv format din carton și un fel de cronometru", a adăugat Gagey într-o conferință de presă. "După analizarea sa, s-a dovedit că este vorba de o alarmă falsă", a declarat el.

După examinarea unor fotografii cu obiectul în chestiune, "el nu avea nimic care să prezinte un pericol" pentru avion, pasageri sau echipaj, a mai spus președintele director general al Air France, repetând de mai multe ori că nu a existat niciun dispozitiv explozibil la bord.

Zborul AF 463, cu 459 de persoane la bord și 14 membri ai echipajului, a plecat de pe Insula Mauritius sâmbătă la ora locală 21:00 și urma să ajungă la Paris duminică la ora locală 05:50 locală (04:50 GMT). Avionul a aterizat pe aeroportul internațional Moi de Mombasa, pe coasta de est a Kenyei, la ora locală 00:37.

Alte stiri din Externe

Ultima oră