Adolescenta criminală transformată în scriitoare de succes, a decedat

12 Apr 2023
Adolescenta criminală transformată în scriitoare de succes, a decedat

O scriitoare britanică, care a ajutat ​​să o omoare pe mama prietenei sale în adolescență și a fost inspirația pentru filmul lui Peter Jackson, Heavenly Creatures, a murit la Los Angeles, a anunțat miercuri editorul ei. Ea avea 84 de ani. Anne Perry, o autoare prolifică ale cărei thriller-uri de epocă s-au vândut în peste 25 de milioane de exemplare în întreaga lume, avea 15 ani când ea și prietena ei Pauline Parker au ucis-o pe mama lui Pauline la Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954. Honora Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă aproximativ de 20 de ori, într-o crimă care a șocat și a captivat țara, conform The Guardian.

În proces s-a relatat că cele două fete au pus la cale crima în încercarea de a evita despărțirea când părinții lui Parker, în vârstă de 16 ani, care plănuiau să o trimită în străinătate.

Biograful lui Perry, Joanne Drayton, a spus că procesul a stârnit un interes imens. „Matricidul, trădarea unei fiice de către o mamă, lesbianismul – homofobia era răspândită și, fără îndoială, în amestec – a fost privit cu groază și un anumit grad de repulsie”, a declarat-o pe site-ul de știri Stuff.

Perry a negat ulterior că cele două au fost implicate romantic, spunând ziarului Britain’s Times că nu sunt lesbiene, dar a recunoscut că relația lor a fost obsesivă.

În adolescență, erau prea tinere pentru pedeapsa cu moartea și, în schimb, au fost închise. Perry a părăsit Noua Zeelandă după eliberarea din închisoare, cinci ani mai târziu, și a lucrat o perioadă ca însoțitor de bord. De asemenea, a devenit mormonă înainte de a se stabili într-un mic sat scoțian.

A început să scrie sub numele pe care l-a adoptat după eliberarea din închisoare (se născuse Juliet Hulme), iar primul ei roman a fost publicat în 1979.

A urmat o carieră prolifică, în care ea a publicat zeci de titluri, inclusiv un serial de detectivi victorian al cărui personaj principal se numea Thomas Pitt și unul cu un investigator privat amnezic numit William Monk.

Povestea crimei de 40 de ani a fost dramatizată de regizorul neo-zeelandez Peter Jackson în filmul Heavenly Creatures, nominalizat la Premiul Oscar în 1994, în care o tânără Kate Winslet l-a interpretat pe Perry.

Perry ar fi locuit în Los Angeles în ultimii ani pentru a promova adaptări cinematografice ale numeroaselor sale lucrări. Editorul francez al autorului, 10/18, a declarat pentru AFP că Perry a murit în LA pe 10 aprilie. O declarație a spus că Perry va fi amintită pentru „personajele sale memorabile, acuratețea istorică, calitatea poveștilor sale polițiste și, de asemenea, pentru explorarea ei a problemelor sociale”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră