„Aderarea Ucrainei la NATO va garanta securitatea europeană pentru următorul deceniu” spun oficialii ucraineni

29 Mar 2023
„Aderarea Ucrainei la NATO va garanta securitatea europeană pentru următorul deceniu” spun oficialii ucraineni

Aderarea Ucrainei la UE și NATO „va garanta securitatea continentului european pentru următorul deceniu”, a declarat de ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba citat de La Repubblica.

Aderarea Ucrainei la UE și NATO „va garanta securitatea continentului european pentru următorul deceniu”, a spus Dmytro Kuleba cu ocazia întâlnirii informale de la Skopie „Carta SUA-Adriatică”, la invitația ministrului macedonean de externe Bujar Osmani.. 

„Carta SUA-Adriatică – a spus Kuleba – a contribuit la aderarea statelor balcanice la NATO. În prezent, Ucraina este pe drumul cel bun pentru a deveni membră a Alianței”. Carta a fost semnată în 2003 de Albania, Croația, Macedonia de Nord și Statele Unite. Scopul ei a fost să promoveze stabilitatea și cooperarea între țările balcanice și să le apropie de aderarea la NATO. 

Bosnia și Herțegovina și Muntenegru au devenit membre în 2008, în timp ce Serbia și Kosovo au devenit observatori în 2008 și, respectiv, 2012. Dintre toți membrii, numai Bosnia și Herțegovina nu este membru NATO.

Alte stiri din Externe

Ultima oră