Actrița care a dat viață personajului Wednesday Addams a decedat

30 Ian 2023
Actrița care a dat viață personajului Wednesday Addams a decedat

Lisa Loring, actorul care l-a interpretat pe Wednesday Addams în prima adaptare cinematografică a filmului The Addams Family, a murit la vârsta de 64 de ani din cauza unui accident vascular cerebral. Loring a murit sâmbătă seara la spital înconjurată de familie, a declarat fiica ei pentru Variety, preluat de The Guardian.

„Ea a plecat în pace, cu ambele fiice ținându-se de mână”, a spus ea. Prietena personală a lui Loring, autoarea Laurie Jacobson, a scris pe Facebook că Loring „a suferit un accident vascular cerebral masiv cauzat de fumat și de hipertensiune arterială” și a fost pe suport de viață timp de trei zile înainte ca familia ei să decidă să-l întrerupă.

Jacobson a adus un omagiu „moștenirii lui Loring în lumea divertismentului”, scriind: „Ea este încorporată în tapiseria care este cultura pop și în inimile noastre întotdeauna ca Wednesday Addams”. Loring a jucat pe Wednesday Addams din 1964 până în 1966 în prima adaptare a desenelor animate New Yorker ale lui Charles Addams, preluând rolul când ea avea doar cinci ani.

Performanța ei ca fiica macabră Addams, cu stilul ei gotic și cozile clasice, a reverberat prin film și TV, influențând foarte mult următoarele reprezentări ale personajului. O adaptare recentă de la Netflix, cu Jenna Ortega, a dat naștere unui dans viral inspirat de mișcările unghiulare ale lui Loring din serialul original. Ortega i-a mulțumit lui Loring când dansul a câștigat popularitate online.

Loring s-a născut Lisa Ann DeCinces în Insulele Marshall în 1958, apoi s-a mutat în Hawaii și apoi în Los Angeles împreună cu mama ei. Ea a început să modeleze când avea trei ani și a obținut primul ei rol la televizor la scurt timp după, în drama medicală Dr. Kildare. După ce a apărut în rolul lui Wednesday Addams, ea a jucat roluri în sitcom-ul The Pruitts of Southampton și drama de spionaj The Girl from U.N.C.L.E., înainte de a fi distribuită într-un rol recurent în As the World Turns, un săpun de zi de lungă durată.

Ea a apărut și într-o serie de slashers la sfârșitul anilor 80, inclusiv Blood Frenzy, Iced și Savage Harbor. În aceeași perioadă, ea a lucrat ca artist de machiaj pe platoul filmului pentru adulți Traci’s Big Trick – unde și-a întâlnit pe al treilea soț, actorul de film pentru adulți Jerry Butler, pe platourile de filmare.

Căsătoria ei cu Butler a fost sursa multor interes mediatic, iar cuplul a avut mai multe discuții publice cu privire la nemulțumirea lui Loring față de implicarea continuă a lui Butler în industria filmului pentru adulți. În cele din urmă, au divorțat în 1992. Loring i-au supraviețuit fiicele ei, Marianne și Vanessa, precum și nepoții ei, Emiliana și Charles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră