Activiștii de mediu au stropit cu vopsea bradul de Crăciun din Strasbourg

30 Noi 2023
Activiștii de mediu au stropit cu vopsea bradul de Crăciun din Strasbourg

Activiștii din colectivul Première Rénovation au stropit bradul de Crăciun din Strasbourg cu vopsea portocalie în această joi, 30 noiembrie după-amiaza, în prima zi a COP 28 din Dubai, scrie BFMTV

Activiștii colectivului Première Rénovation au stropit bradul din Strasbourg cu vopsea portocalie în mijlocul târgului de Crăciun al orașului.

Obiectivul activiștilor este de a sublinia că „doar rezistența civilă îi poate forța pe lideri să ne protejeze de catastrofa climatică”, în timp ce COP 28 începe astăzi la Dubai, a spus organizația într-un comunicat de presă.

Operațiunea s-a desfășurat foarte repede sub privirile uluite ale turiștilor. Unii dintre ei au încercat să intervină pentru a împiedica ecologiștii să-și continue acțiunea, la fel ca și un angajat responsabil cu asigurarea securității.

„Este Crăciunul, du-te să-l enervezi pe Macron”, a spus un turist exasperat dărâmând pancarta activiștilor.

Jandarmii mobili au intervenit la două minute după începerea acțiunii. Activiștii s-au lăsat interogați pașnic. Acțiunea a provocat doar pagube foarte ușoare. Vopseaua este invizibilă odată ce luminile din brad sunt aprinse

.

Alte stiri din Externe

Ultima oră