Avertismentul lui Erdogan.Dacă turcii nu scapă de vize acordul privind refugiaţii va fi anulat

08 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Avertismentul lui Erdogan.Dacă turcii nu scapă de vize acordul privind refugiaţii va fi anulat

Dacă Uniunea Uniunea Europeana nu ridică vizele pentru cetăţenii turci, acordul privind refugiatţi nu va mai fi valabil ,a declarat preşedintele turc Recep Erdogan într-un interviu acordat publicaţiei Le monde,scrie agerpres.ro.

''Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia'', a spus Erdogan, care a subliniat că ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în UE ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iunie.
''Dacă cererile noastre nu sunt satisfăcute, atunci readmisiile nu vor mai fi posibile'', a precizat șeful statului turc.
În virtutea acordului, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o țară membră a UE în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.
Acordul a fost denunțat de organizații de apărare a drepturilor omului, potrivit cărora Turcia nu este o țară sigură pentru refugiați. Aceste organizații se tem, printre altele, că de fapt migranții nu vor avea dreptul să ceară azil înainte de a fi deportați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră