A murit Profesorul Luc Montagnier? Anunțul decesului virusologului câștigător al premiului Nobel e învaluit de mister

10 Feb 2022 | scris de M.N
A murit Profesorul Luc Montagnier? Anunțul decesului virusologului câștigător al premiului Nobel e învaluit de mister

Site-ul francez France Soir a anunțat ieri 9 februarie decesul virusologului Luc Montagnier dar pâna acum nu a existat nicio confirmare oficială. Profesorul, care a primit premiul Nobel pentru Medicină în 2008 pentru descoperirea virusului HIV, adoptase recent poziții anti-vaccinare și făcuse afirmații despre originea virusului care ar fi fost creat în laborator, afirmații care la acea vreme au fost considerate complotiste.

„La vârsta de 89 de ani (18 august 1932 – 8 februarie 2022), profesorul Luc Montagnier a încetat din viață la spitalul american din Neuilly-sur-Seine. Doctorul Gérard Guillaume, unul dintre cei mai fideli colaboratori ai săi, ne-a mărturisit că s-a stins în pace, înconjurat de copiii săi”, scrie France Soir .

 

De atunci mesajele de condoleanțe s-au înmulțit pe rețelele de socializare, dar până acum nicio sursă oficială sau alte mass-media franceze și internaționale nu au confirmat decesul virusologului 

Mesajul de omagiu publicat azi de Profesorul Didier Raoult lasă însă putine speranțe celor care mai spera ca e o știre falsă:

"Luc Montagnier a murit.
Pierdem un om a cărui originalitate, independență și descoperiri asupra ARN-ului au permis crearea laboratorului care a izolat și identificat virusul SIDA." Acest lucru i-a adus faima, Premiul Nobel și ostilitatea incredibilă a colegilor săi. Atenția acordată ultimelor sale presupuneri a fost disproporționată." 
scrie Profesorul Didier Raoult pe Twitter

Cercetatoarea Alexandra Henrion-Caude, om de știință francez care este și o bună prietenă a profesorului Montagnier, pare să confirme teza morții virusologului facând un apel la doliu național în Franța în memoria deținătorului Premiului Nobel:

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră