A fost lansat un nou portret al Reginei Elisabeta în ajunul înmormântării ei

19 Sep 2022
A fost lansat un nou portret al Reginei Elisabeta în ajunul înmormântării ei

Un portret al Reginei care nu a mai fost publicat pâna acum fost lansat de Palatul Buckingham în ajunul înmormântării ei, scrie SkyNews

Fotografia, făcută în mai, înainte de sărbătorile jubileului de platină, o înfățișează pe monarh zâmbind strălucitor la aparatul de fotografiat din casa ei de la Castelul Windsor.

Regina, care este îmbrăcată într-o rochie albastră, cu părul bine ondulat, poartă colierul ei preferat de perle cu trei fire, cerceii de perle și broșele ei acvamarin și diamante care au fost un cadou de 18 ani de la tatăl ei, George al VI-lea, în 1944.

Cele două piese în stil art deco, puse una sub alta, au fost realizate de Boucheron din diamante ovale și rotunde și acvamarine.

Regina a purtat broșele atunci când s-a adresat națiunii la cea de-a 75-a aniversare a Zilei Victoriei în 2020 și pentru discursul ei televizat cu ocazia jubileului de diamant din 2012.

Imaginea a fost făcută de fotograful Ranald Mackechnie, care a realizat și portretul jubiliar al Reginei, lansat pentru a marca începutul festivităților naționale ale domniei sale de 70 de ani.

Regina și-a sărbătorit jubileul de platină cu națiunea cu doar trei luni înainte de a muri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră