Pleacă hoţii şi vin proştii?

19 Iun 2012
Pleacă hoţii şi vin proştii?
În timp ce băieţii din PDL sunt preocupaţi să-şi ia gâtul unul altuia între două linguriţe de colivă, băieţii din PSD şi PNL au pus batista pe ţambal şi-au început să guverneze. După ce ani de zile portocaliii ne-au mâncat sufletul, salariile şi viaţa, cei nou-sosiţi ar putea fi luaţi drept lumina izbăvitoare, ba mai mult, ar putea fi confundaţi cu cei care au inventat democraţia.

Bunăoară, cunoscutul Relu Fenechiu, Fe-ne-chi-uuu, Relu Fe-ne-chi-uuu, ar putea părea întâiul erou al muncii capitaliste. La fel şi Oprişan de la Vrancea. Vă vine sau nu să credeţi, personajul mai devreme amintit pare un fel de floare-de-colţ a politicii româneşti. Nici papucul doamnei, nici măcar ciuboţica cucului, pur şi simplu floare-de-colţ. Cât despre „Primarul care este” ce să mai vorbim? El a fost ales a n-shpea oară de către poporul Sectorului 5. În întunecimea tranziţiei noastre, el reprezintă farul călăuzitor al politicii româneşti. Care este, nu-i aşa, unul dintre liderii uniunii care va obţine la alegerile din toamnă cel puţin 70-80, maximum 90% din voturi.

Şi pentru că tot veni vorba despre aleşii locali, nu putem să nu-l amintim aici pe Negoiţă de la Sectorul 3. Noul star al politicii de sector, altfel un proxenet abil de voturi pentru partidul din care face parte, e o altă gogoriţă cu care bucureştenii din Sectorul 3 se vor trezi nu peste mult timp în cutia poştală. O altă stea mică, de această dată din provincie, e un foarte bun comunicator, în sensul că nu e în stare să lege trei cuvinte, Romeo Stavarache. Dacă ar fi fost să am un astfel de primar, aş fi trecut Dunărea înot şi m-aş fi stabilit în oraşul Vidin. Cel puţin acolo nu aş fi înţeles o iotă din ce spun aleşii locali.

În seara alegerilor, când inventatorul moldovean se arăta a fi câştigătorul oraşului lui Bacovia, ne era prezentat de toate televiziunile la o oră de maximă audienţă un fel de James Bond al aleşilor locali. Pe când el, sărăcuţul, nu ştiu dacă ar fi meritat să conducă comuna Deveselu din judeţul Olt. Altfel spus, mascaţi de votul negativ masiv pentru USL, au devenit primari tot felul de buni gospodari care au tot atâta legătură cu Primăria, câtă are sula cu Prefectura. Norocul aleşilor de care facem vorbire aici este că-ţi aduci aminte de tot ceea ce a însemnat ciuma portocalie numai când îl vezi pe Falcă primar la Arad. Să sperăm că la toamnă lucrurile vor sta altfel şi nu se vor regăsi pe listele USL tot felul de buni parlamentari, aşa cum s-a întâmplat la locale. Nu de alta, dar a mai avut loc odată o schimbare la putere când în locul proştilor au venit hoţii. Ar fi catastrofal pentru România ca acum în locul hoţilor să vină proştii. Dumnezeu să ne-ajute!

Marius Tucă

Alte stiri din Editorial

Ultima oră