Astăzi este ziua ta - Daniela Nane

29 Noi 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Daniela Nane

Dacă în tinereţe cucerea toată ţara cu frumuseţea ei (fostă Miss România) şi o parte din lumea largă (fostă participantă la Miss Univers), ei bine, aflaţi că şi astăzi, în plină maturitate, Daniela Nane este nelegiuit de frumoasă, cu un chip la fel de luminos ca în urmă cu aproape 30 de ani, când urca pe podiumul de concurs, semn că „fratele timp” a fost extrem de îngăduitor cu ea. Dar nu numai frumuseţea i-a adus notorietate Danielei, ci şi talentul ei actoricesc, talent risipit cu graţie în zecile de roluri făcute în teatru şi film.

S-a născut la 29 noiembrie 1971, în Iași, într-o familie cu părinți îngăduitori și înțelegători, care au sprijinit-o în deciziile ei legate de fenomenul și lumea artistică, chiar dacă ei înșiși n-au avut meserii artistice. Încă de la vârsta de trei ani Daniela și-a dorit să devină actriță, deși părinții au sperat, până când a dat treapta a doua, că va ajunge medic. Confruntați cu decizia adolescentei de a urma teatrul, au cedat.

Astfel, Daniela ia cursuri de muzică, de balet, și merge pentru o evaluare a capacităților actoricești la actorul Constantin Popa, angajat al Teatrului Național din Iași. Domnul Popa o ascultă recitând Floare-albastră și pune verdictul: are talent. Vine la București și începe pregătirea cu actorul Petrică Gheorghiu. Nu ia examenul din prima încercare și, gândindu-se că o să depășească mai ușor tracul la cea de-a doua prezentare, în același an, participă la concursul Miss România.

Spre surprinderea ei câștigă concursul și iat-o plecând în America, la Las Vegas, la Miss Univers! Iese pe locul 11 (deși fusese catalogată în top 3), primește oferte pentru a lucra ca model în Tokyo sau Londra, însă refuză și se întoarce acasă pentru noul examen la teatru, pe care-l și ia. Este un student model, cu o bună frecvență la cursuri, în ultimul an de facultate debutând în spectacolul Cătălinei Buzoianu „Patul lui Procust”, în același timp începând să dea probe pentru rolul din filmul lui Dan Pița „Eu sunt Adam”.

După absolvirea facultății este angajată la Teatrul Mundi, pentru ca apoi să se transfere la Bulandra, jucând însă spectacole și la Teatrul de Comedie și la Teatrul Național, ajungând să aibă, de-a lungul carierei, roluri importante în aproape 20 de filme și tot atâtea piese de teatru, fiind încununată cu trei premii UNITER. În tot acest timp are multe apariții TV și este prezentatoarea multor festivaluri de modă, film și cultură.

A fost căsătorită cu omul de afaceri Viorel Popa (de care divorțează în 2002), împreună având un băiat, Codrin. Pentru „lumina ochilor” ei, Codrin, Daniela a lansat pe piață, în 2009, un CD cu „Povești pentru Codrin”, în care citește cu o voce extrem de plăcută și caldă povești celebre precum „Frumoasa din pădurea adormită”, „Fetița cu chibrituri”, „Purcelușul și lupul”, etc. Pentru cine n-a aflat încă, Daniela s-a căsătorit (în secret) cu fostul ministru Adrian Cioroianu, după o relaţie care durase doi ani.

Astăzi, frumoasa actriță împlinește 46 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot binele din lume, multă sănătate, bucurii alături de fiul său, de proaspătul soţ și de cei dragi, ani frumoși și apariții cât mai multe pe scena teatrului, în filme și la televiziune. La mulți ani, Daniela Nane!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră