Gara Predeal – CIT Predeal – Cabana Trei Brazi – Cabana Secuilor – Cabana Timiș (Cotul Donului) – Predeal
Cum ajungeți în Predeal, primul lucru pe care îl vedeți e gara (presupunem că veniți cu trenul, ca niște montaniarzi adevărați!). Așa cum toată lumea știe, cunoscuta ei formă de hiperboloid de rotație vă va răsuci a nu știu câta oară mințile, provocându-vă o stare de extaz rar întâlnită. Numai bună de pornit la drum. Vă rotiți pe călcâie și, ca cercetașii, întrebați pe cineva unde este CIT (Complexul de Informare Turistică). De aici vi se deschide orizontul, căci spre el vă îndreptați.
Faceți un semn de „la revedere” orașului, căci preț de trei-patru ore nu o să îl mai vedeți. Mergând liniștit, de promenadă, într-o jumătate de oră ajungeți, pe un drum asfaltat, la Cabana Trei Brazi. Vă uitați în jur și numărați brazii. Sunt trei brazi? Sunt! Ei, înseamnă că ați ajuns...
Puteți să vă faceți ochișorii roată, ca Aurel Vlaicu, și să-i lăsați să planeze peste întinderea Bucegilor, căci priveliștea este minunată. Și dacă vă mai învârtoșați în rucsace, într-un sfert de ceas aterizați în Poiana Secuilor. Beți o bere la cabană, să vă dregeți, și-o luați pe un drum forestier prin pădure, până la Timișul de Sus.
Vă trageți puțin sufletul și, pe DN 1, în 45 de minute, ați ajuns deja în Predeal. Bucuria reîntâlnirii cu orașul va fi copleșitoare. Vă îndreptați spre hiperboloidul de rotație (numit atât de trivial: gară!) și vă urcați în tren. Și-uite așa, încălecați pe-o șa (montană) bucuroși că ați făcut un traseu ușor, ideal pentru o după-amiază cu soare.
Traseu: Gara – CIT Predeal (10 min); CIT Predeal – Cabana Trei Brazi (45 min); Cabana Trei Brazi – Cabana Poiana Secuilor (15 min); Cabana Poiana Secuilor – Timișul de Sus (45 min); Timișul de Sus – Predeal (pe DN 1, 45 min)
Echipament: Cum traseul este unul deosebit de lejer, și echipamentul poate fi pe măsură. Astfel, puteți apela doar la tricou, trening, adidași și o cochetă șepcuță de soare. Toamna fiind capricioasă, puteți lua preventiv o parelină de ploaie. Învățați codul de alarmă în munți: șase semnale acustice/luminoase pe minut, la fiecare 10 secunde, cu un minut pauză. Semnalul de răspuns: trei semnale acustice/luminoase pe minut, cu un minut pauză.