FMI: În trei ani, economia României le poate depăși pe cele ale Cehiei, Greciei și Portugaliei

18 Sep 2015
FMI: În trei ani, economia României le poate depăși pe cele ale Cehiei, Greciei și Portugaliei
"Nicio țară nu a ajuns la convergență prin inflație, cu deficite mari, prin intrarea în incapacitate de plată. România este pe calea cea bună, macroeconomic vorbind. Ecosistemul instituțional poate fi erodat de corupție. Eforturile României în lupta împotriva corupției s-au accentuat, iar acest lucru o ține pe calea cea bună (...) România este o țară cu o populație mare, joacă în altă ligă și are potențialul de a deveni una dintre economiile cele mai dezvoltate din Europa", a declarat Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI pentru România și Bulgaria.

Tolosa a spus că prognozele economice indică faptul că economia României o va depăși pe cea a Cehiei, Greciei și Portugaliei, daca va continua să crească în ritmul ultimilor ani.
"Prognozele arată că România va depăși aceste țări în trei ani, în termeni de mărime a economiei. Câteva dintre obstacolele cu care România se confruntă pe acest parcurs au de-a face cu lucruri concrete, care lipsesc în România, cum este în principal infrastructura, care este deficitară deocamdată. Acest subiect trebuie abordat foarte serios, inclusiv printr-o creștere a cheltuielilor", a declarat reprezentantul FMI.

Alte stiri din Business

Ultima oră