Modele electrice BMW folosite de Vatican

09 Iun 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Modele electrice BMW folosite de Vatican

Două modele BMW i3 şi două maxiscutere electrice BMW C evolution sunt folosite de Vatican în cadrul sărbătorilor Anului Sfânt Extraordinar, Jubileul Milostivirii (8 decembrie 2015 – 20 noiembrie 2016).

O mică flotă de automobile şi scutere electrice BMW a fost predată, în cadru oficial, de către Sergio Solero, preşedinte şi administrator delegat al BMW Italia, către Excelenţa Sa Arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.

Flota de vehicule electrice este compusă din două automobile BMW i3, cu propulsie exclusiv electrică, şi două maxiscutere electrice BMW C evolution, pe care se află logo-ul şi moto-ul Jubileului Milostivirii. Maşinile şi scuterele sunt utilizate de la începutul Jubileului Milostivirii (8 decembrie 2015) de către Consiliul Ponfitical al Vaticanului pentru servicii comunale şi pentru transportul oaspeţilor, al autorităţilor, al delegaţiilor diplomatice şi al pelerinilor cu dizabilităţi uşoare în cazul în care nu este necesară o pregătire specială.

BMW i3, lansat în 2013, este primul model de serie al BMW Group care beneficiază de propulsie exclusiv electrică şi reprezintă o nouă eră a electromobilităţii, o soluţie coerentă şi atractivă pentru provocările actuale şi viitoare ale mobilităţii individuale în marile zone urbane. BMW i3 este primul automobil premium din lume conceput din start pentru utilizare exclusiv electrică, astfel că emisiile locale sunt zero. 

Alte stiri din Auto

Ultima oră