E oficial. Audi a măsluit 2,1 milioane de mașini

28 Sep 2015
E oficial. Audi a măsluit 2,1 milioane de mașini
Audi, divizia de mașini de lux a grupului VW, a anunțat că în acest moment 2,1 milioane de mașini de pe mapamond are softul buclucaș care permite mașinii să „trișeze” la testele de poluare. Printre modelele afectate sunt A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 și Q5, a anunțat oficialul companiei germane, citat de DailyMail. Dintre cele 2,1 milioane de mașini marea majoritate sunt în Europa (aproximativ 1,42 milioane), iar aproximativ un sfert – 577.000 de mașini sunt în Germania. În fine, 13.000 sunt în Statele Unite.

Anunțul oficialilor de la Audi intervine în momentul în care procurori germani au deschis o investigație pe motiv de fraudă împotriva fostului executiv Martin Winterkorn, pentru a descoperi care a fost rolul său în scandal.

Aproximativ 1,42 milioane de vehicule Audi, dotate cu motoare care îndeplinesc standardele de emisie EU5, sunt afectate în Europa Occidentală, 577.000 în Germania și aproape 13.000 în SUA, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Audi. În acest caz procurorii din orașul Braunschweig (așezat lângă cartierul general VW de la Wolfsburg) au primit peste o duzină de plângeri la adresa companiei, una dintre acestea venind chiar de la Volkswagen. Interesant este că, în Germania, legislația nu permite să aduci acuze de acest fel asupra companiilor, ci doar asupra persoanelor fizice.


În același timp, în Stetele Unite, unde VW a admis că a „măsluit” 482.000 de mașini calculele arată că amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. De asemenea, Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3. 

Alte stiri din Auto

Ultima oră