Spania: la carnavalul din Torrevieja copiii au defilat îmbrăcați în prostituate cu steaguri LGBT

14 Feb 2024
Spania: la carnavalul din Torrevieja copiii au defilat îmbrăcați în prostituate cu steaguri LGBT

Parada Carnavalului din Torrevieja din Alicante a stârnit controverse pe rețelele de socializare până la punctul de a ajunge în mass-media internațională din cauza costumului pe care l-au purtat minorii unei trupe: în lenjerie intimă, cu curele și cu steaguri ale mișcării LGTBI, scrie 20minutos

Trupa care a conceput costumul, Osadía, formată din 68 de persoane, a încercat să facă o satiră a clasei politice cu sloganul general „Promite până când primești” defilând cu urne și mai multe pancarte și steaguri, pentru a critica candidații care anunță îmbunătățiri până când vor câstiga voturi.

Organizații precum Christian Lawyers au anunțat că ar putea intra în justiție împotriva Consiliului Local, care, potrivit ABC, s-a distanțat de ideea trupei.

Comentariile despre paradă au fost multe și pe diferite tonuri. Printre utilizatorii care au criticat costumul se numără și scriitoarea Lucía Etxebarria care se întreabă într-un tweet ce tată își îmbracă copiii așa: „Îmi confirmă că a fost în Torrevieja. Ce rost are să îmbraci minorii într-o ținută BDSM? Ce fel de tată este de acord cu asta și permite, de asemenea, să fie filmati?", a spus scriitoarea.

José Andrés Calderón, organizatorul Rosario din Ferraz, a deplâns prin intermediul rețelelor sale de socializare că „pedofilii vor fi foarte mulțumiți de aceste scene”. Deputatul VOX pentru Alicante, David García, a spus că nu înțelege cum a permis primarul PP acest lucru și a avertizat că „copiii nu se ating”, scrie InfoVaticana

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră