Armata israeliană spune că a găsit cadavrul unei femei ostatice a Hamas în apropierea spitalului al-Shifa

17 Noi 2023
Armata israeliană spune că a găsit cadavrul unei femei ostatice a Hamas în apropierea spitalului al-Shifa

Yehudit Weiss urma un tratament pentru cancer la momentul atacului din 7 octombrie, când soțul ei a fost ucis; copiii pledează pentru ca guvernul israelian să aducă ostaticii înapoi înainte de a fi prea târziu, scrie Times Of Israel.

Cadavrul lui Yehudit Weiss, care a fost răpită de Hamas pe 7 octombrie, a fost recuperat de Forțele de Apărare Israelului dintr-o clădire din apropierea spitalului Shifa din Fâșia Gaza, a anunțat armata joi.

IDF a spus că trupele din Batalionul 603 al Brigăzii Blindate a 7-a i-au găsit cadavrul, împreună cu echipament militar, inclusiv puști de asalt și RPG-uri, aparținând teroriștilor Hamas care au ținut-o captivă.

„Spre durerea noastră, Yehudit a fost ucisă de teroriști în Fâșia Gaza. Și nu am ajuns la ea la timp”, a spus purtătorul de cuvânt al IDF contraamiram Daniel Hagari în briefingul său zilnic de presă de joi seară. Nu a precizat când a fost ucisă.

Cadavrul ei a fost adus în Israel pentru identificare, după care armata și poliția au anunțat familia lui Weiss despre moartea ei.

În timpul ședinței de informare, Hagari a evitat întrebarea unui reporter despre afirmațiile că IDF au luat mai multe cadavre de la Spitalul Shifa în timpul operațiunilor de joi.

Weiss, o mamă a cinci copii, a fost răpită din Kibbutz Be'eri pe 7 octombrie, când mii de teroriști Hamas au intrat în Israel, ucigând cel puțin 1.200 de persoane și luând aproximativ 240 de ostatici. Soțul ei, Shmulik, a fost găsit ucis în camera de siguranță a casei lor la o săptămână și jumătate după atac.

Weiss, o pensionară care lucra cu copiii de grădiniță și în sala de mese din kibbutz, era tratată cu radiații pentru cancer la sân când a fost răpită.

Trimițând „condoleanțe din inimă familiei”, IDF a subliniat într-o declarație că „misiunea națională... este de a localiza pe cei dispăruți și de a returna ostaticii acasă”.

IDF operează alături de și în deplină coordonare cu instituțiile naționale și de securitate relevante pentru a-și îndeplini aceste sarcini. Nu vom înceta din misiune până când aceasta va fi finalizată”, se arată în comunicat.

Weiss este al doilea ostatic răpit despre care se știe că a murit în captivitate în ultima săptămână, după ce IDF a confirmat moartea tânărului de 19 ani, Noa Marciano, pe 14 noiembrie.

Într-un interviu acordat Canalului 12, după ce li s-a spus despre moartea ei, membrii familiei lui Weiss au făcut apel la oficiali să-i aducă acasă pe restul prizonierilor ținuți de grupurile teroriste din Gaza.

„Este important pentru noi să spunem că ne-am luptat, ne-am luptat în toate modurile posibile pentru a o aduce acasă pe mama, bunica Yehudit”, a spus fiica ei Zemer. „Pentru noi este prea târziu, dar pentru noi este important să sprijinim toate familiile ostaticilor și să spunem lumii, să-i aducem acasă acum, ca pentru ei să nu fie prea târziu, așa cum a fost și pentru noi."

Fiul ei Ohad a adăugat că au „speranță, multă speranță, că va veni acasă. Ne-am dorit, am sperat și, din păcate pentru noi, este prea târziu, dar poate pentru celelalte familii nu este.

„Ne dorim întoarcerea tuturor, tuturor, copiilor, soldaților și adulților. Îi iubim pe toți și ne temem pentru toți”, a adăugat el.

Copiii ei au spus că tocmai au încheiat perioada de doliu de 30 de zile pentru tatăl lor, când au primit vestea despre moartea mamei lor.

Anterior, membrii familiei celor dispăruți și ținuți captivi în Gaza au mers alături de sute de israelieni în a treia zi a unui marș de la Tel Aviv la Biroul Primului Ministru din Ierusalim, la care intenționează să ajungă sâmbătă după-amiază.

Familiile au ajuns la Modiin, unde au adresat un apel de condoleanțe familiei Marciano, aflată în doliu după pierderea fiicei lor Noa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră