ATENŢIE ŞOFERI! Şoselele din ţară în care se circulă deja în condiţii de iarnă

06 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
ATENŢIE ŞOFERI! Şoselele din ţară în care se circulă deja în condiţii de iarnă


In Bistrita Nasaud si Maramures, la peste 1000 de metri altitudine va viscoli, iar vantul va bate cu 70 de km pe ora. Soferii sunt avertizati sa circule cu prudenta pentru ca vizibilitatea va fi redusa. In judetul Caras Severin vantul va atinge si 100 de km la ora. Codul galben de ninsoare ramane in vigoare pana la amiaza. „În zonele de munte înalte, dar şi în satele şi comunele aşezate în vecinătatea munţilor Pietrosul Rodnei, Gutâi şi Ţibleş, ninge fără oprire de aproape 24 de ore. La altitudini de peste 1.200 de metri, în Munţii Maramureşului şi Pietrosul Rodnei, stratul de zăpadă depus depăşeşte 20 de cm”, a spus Amalia Babici Man pentru agerpres.ro.

Potrivit acesteia, traficul rutier pe principalele drumuri naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii normale, însă pe DN 18 şi DN 19, tronsoane care traversează versanţi muntoşi pe unele porţiuni, traficul este îngreunat de vizibilitatea redusă.

„Pe toate arterele de circulaţie din judeţ traficul decurge în condiţii normale, însă, pe anumite porţiuni ale DN 18 şi DN 19, îndeosebi în zonele montane, la altitudini de peste 1.000 de metri, vizibilitatea redusă creată de ninsoare poate îngreuna uşor circulaţia”, a mai precizat Amalia Babici Man.

Si la Harghita Bai ninge viscolit. Un viscol aspru cu vant puternic a creat probleme si pe Transalpina. Turistii nu sunt lasati sa strabata toata soseaua: pot ajunge pana in statiunea Ranca, insa mai departe, traficul este restrictionat. In zona, vantul sufla cu putere si troieneste zapada pe carosabil. De altfel, asfaltul este acoperit de un strat de zapada inghetata. Nici drumarii nu pot sa intervina, pentru ca tot efortul lor este anulat de viscol.

La intrare pe Transalpina, traficul a fost blocat pe ambele sensuri, dupa ce vantul puternic a rupt un copac si l-a prabusit pe sosea, potrivit PRO TV. In judetul Cluj la cota 1200 in localitatea Marisel ninge neincetat din noaptea de marti spre miercuri. Omenii din munti au fost suprinsi de zapada cazuta, spun ei, mult prea devreme. Cu toate ca a nins atat de repede, ei spun ca poate pana de Craciun nu vom mai avea zapada.

Si in judetul Alba, in Muntii Sebesului la peste 2.000 de metri altitudine in localitatea Sureanu ninge neincetat de azi noapte. Stratul de zapada masoara in unele locuri si 6 centimetri. Ninge si la Cavnic dar si in localitatea Targu Lapus in judetul Maramures, iar aici stratul de zapada atinge 5 centimetri.


Situatia pe Transfagarasan


Stratul de zapada atinge, miercuri, pana la 10 centimetri grosime pe DN 7C - Transfagarasan, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, circulatia in zona desfasurandu-se in conditii de iarna.
"In urma ninsorilor din ultimele 12 ore, stratul de zapada pe Transfagarasan este de 8-10 centimetri, ceea ce face ca pe tronsonul Cascada Capra (1.700 metri altitudine) in judetul Arges - Pilonul 2 Telecabina (1.600 metri altitudine) in judetul Sibiu, circulatia sa se desfasoare in conditii de iarna. In acest moment se intervine cu utilaje de deszapezire", se precizeaza intr-un comunicat transmis de directorul Serviciului Public Judetean Salvamont Arges, Ion Sanduloiu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră