Zelensky: Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Iohannis pentru oferirea sistemului Patriot

20 Iun 2024
Zelensky: Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Iohannis pentru oferirea sistemului Patriot

„Această contribuție crucială ne va consolida scutul aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine oamenii și infrastructura critică de teroarea aeriană rusă”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelensky pe X

"Sunt recunoscător României și Președintelui KlausIohannis pentru luarea deciziei de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuție crucială ne va consolida scutul aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine oamenii și infrastructura critică de teroarea aeriană rusă. Apreciez conducerea puternică și sprijinul principial al României pentru Ucraina. Foarte important, acest pas întărește securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune și în Europa. Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice și tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu se mai confrunte în viitor cu acțiunile agresive ale Rusiei la scară mai largă."

a scris pe X presedintele Zelensk dupa ce guvernul român a promis că va trimite un sistem complet de apărare aeriană Patriot în Ucraina cu condiția ca Statele Unite să ajute la acoperirea pierderii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră