Cele mai importante zece evenimente care se petrec ACUM în lume!

22 Mai 2015
Cele mai importante zece evenimente care se petrec ACUM în lume!
Business Insider a realizat un TOP 10 al celor mai importante evenimente care au loc acum în lume. Cucerirea orașul sirian Palmyra de către ISIS, întânirea bancherilor din Portugalia și discuțiile premierul grec cu Angela Merkel și Francois Hollande sunt printre cele mai importante știri ale momentului, în opinia jurnaliștilor americani.
 
1. Teroriștii grupării ISIS au ocupat orașul sirian Palmyra, iar acum dețin controlul asupra aeroportului din apropiere, închisorii și sediului central al serviciilor secrete.
 
2. Directorul companiei aeriene Korean Air, Heather Cho, condamnată în luna februarie la un an de închisoare, după ce şi-a ieşit din minţi din cauza unor legume ce nu i-au fost servite corect în timpul unui zbor al companiei tatălui ei, a fost eliberată azi din penitenciar.
 
3. Cel puțin doi protestatari au fost împușcați mortal în timpul unor demonstrații anti-guvernamentale din captala Burundi împotriva candidaturii pentru un nou mandat al președintelui Pierre Nkurunziza. 
 
4. Rusia s-a oferit să furnizeze armament Irakului pentru a opri avansul grupării ISIS, care a câștigat teren în ultima săptămână.
 
5. Cei mai importanți bancheri ai lumii se întâlnesc în Portugalia, timp de trei zile, pentru a discuta despre provocările legate de inflația și șomajul din Europa.
 
6. Diferența dintre săraci și bogați a atins cele mai înalte cote din ultimii 30 de ani. Citește studiul realizat de OECD.
 
7. Doi militari capturați sâmbătă de trupele ucrainene au mărturisit că aparțin armatei ruse, dar că nu au avut ordin să atace.
 
8. O universitate de China a negat acuzațiile de spionaj aduse împotriva a trei dintre angajații săi, suspectați că ar fi furat tehnologie americană în favoarea Chinei.
 
9. Înaintea summit-ului de la Riga, premierul grec, Alexis Tsipras, a purtat discuției cu Angela Merkel și Francois Hollande, pe marginea unui acord de împrumut.
 
10. Naveta spaţială de transport SpaceX Dragon a amerizat în Oceanul Pacific, la câteva ore după ce a terminat aprovizionarea Stației Spațiale Internaționale.  (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră