Procesul lui Victor Ponta, trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, începe mâinem, 21 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mai exact, judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va verifica mâine, începând cu ora 12.00, măsurile asiguratorii şi preventive din dosarul Rovineri-Turceni, în care Victor Ponta a fost trimis în judecată. Reamintim faptul că judecătoarea Cristina Rotaru de la ÎCCJ, cea căreia i-a fost repartizat iniţial dosarul premierului Victor Ponta, a făcut vineri cerere de abținere pe motiv de incompatibilitate. Cererea sa a fost aprobată.
Cine este judecătoarea desemnată pentru a judeca dosarul Turceni-Rovinari
Judecătoarea Alina Ioana Ilie a fost desemnată pentru a judeca dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost trimişi în judecată premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, trimis joi în instanţă de DNA. Alina Ioana Ilie a făcut parte din Completul de 5 judecători (alături Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu) care l-a condamnat definitiv, în iunie 2012, pe Adrian Năstase, în dosarul Trofeul Calităţii, la doi ani de închisoare cu executare, potrivit adevărul.ro. Totodată, aceasta a făcut parte din completele care i-au condamnat definitiv, în februarie 2013, pe Gigi Becali -3 ani de închisoare cu suspendare- în dosarul "Sechetrării hoţilor de maşini" şi pe Corneliu Iacobov, la 7 ani de închisoare, în dosarul "Rafo- Carom".
Premierul trimis în judecată
Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Dan Şova şi alte trei persoane. Dosarul va fi instrumentat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Premierul a fost trimis în judecată pentru fapte pe care procurorii DNA susţin că le-a comis în perioada în care era avocat, ca reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel". El este acuzat de procurori de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.