Victor Ciutacu după audierile de la Parchetul General: „Constat cu regret că nu mai trimite...“

03 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Victor Ciutacu după audierile de la Parchetul General: „Constat cu regret că nu mai trimite...“

Jurnalişti ai RTV  sunt audiaţi astăzi  în calitate de martor în dosarul în care Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face cercetări pentru abuz în serviciu privind înregistrările lui Sebastian Ghiţă, difuzate după dispariţia fostului deputat, la postul de televiziune pe care acesta îl controlează.

Victor Ciutacu a declarat la ieşirea de la audierile Parchetului General că nu are decât cuvinte de apreciere atat la adresa procurorului, cat si la adresa ofiţerilor judiciaristi care s-au comportat impecabil, care au explicat oamenilor despre ce e vorba si cred ca chestia asta ar fi de invatat pentru multi din unitatile de parchet din Romania. "Am stat de vorbă cu oamenii, le-am explicat despre ce e vorba. Singurul meu inconfort, dincolo de faptul ca nu e o placere să fi audiat de Parchetul general, este faptul că nu se fumează, ca in orice instituţie publica din România nu se fumeaza si a trebuit sa stau nefumat. În cazul meu a fost fix ce a fost in cazul celor tuturor celor 38 de oameni citati, in calitate de martor intr-un dosar de abuz în serviciu, un dosar IN REM, fara faptaş, disjuns din faimosul dosar sau mai bine zis cu referire la faimosul dosar ICA al domnului Dan Voiculescu. E vorba despre inregistrarile difuzate de RTV pe post cu Băsescu in care domnia sa explica modul in care l-ar fi executat pe Voiculescu cu ajutorul doamnei judecator Camelia Bogdan dupa ce in prealabil doamna Kovesi si domnul Coldea au planuit arestarea domnului Mustata din completul de judecată.

"Nu am văzut acele înregistrări înainte, le-am văzut în direct ca şi dumneavoastră. De regula s-au difuzat pe spatiile de emisie pe care le-am ocupat eu, insa dupa inceputul emisiunilor, nu le vedeam inainte ca sa le dau, eram informat prin intermediul producatorului meu, stiti foarte bine cum se lucrezaa ca am si fost colegi, imi spunea in casca că a venit postasul, lucru pe care il anuntam pe post", a declarat jurnalistul, citat de RTV. 

"Nu stiu unde e Ghita. Nu stiu cum trimite materialele Ghita si constat cu regret ca nu mai trimite si ca sa fiu sincer am incercat sa ma intereseze cat mai putin modalitatea in care ajung materialele pe post".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră