Veşti bune pentru Sighişoara. Ce se va întâmpla cu Festivalul

01 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Veşti bune pentru Sighişoara. Ce se va întâmpla cu Festivalul

Anul acesta va fi reluată organizarea Festivalului Sighişoara Medievală, cel mai mare şi mai longeviv festival medieval din România.

Festivalul nu a mai fost organizat în 2016, primarul oraşului anunţând atunci că primăria nu poate organiza proceduri conform noii legi a achiziţiilor publice pentru tot ce include o astfel de manifestare. 

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în acest an va fi reluată organizarea Festivalului Sighișoara Medievală, după ce anul trecut s-a renunțat la desfășurarea ediției a XIV-a din cauza tergiversării organizării concursului de proiecte de către fosta administrație a orașului și a contestațiilor depuse după anunțarea proiectului câștigător.

Primarul a adăugat că a înaintat Calendarul evenimentelor culturale din 2017 Consiliului Local Sighişoara, iar Festivalul este preconizat pentru 28-30 iulie, în ultimul weekend din luna iulie, așa cum a fost organizat timp de 23 de ani.  De data aceasta, manifestarea va fi organizată de Primăria Sighișoara, nu de alte entități.

„Vrem să reluăm zilele orașului, Festivalul Medieval pe care să îl organizăm noi, ca primărie. De asemenea, Festivalul Folk și, în decembrie, Târgul de Crăciun. Calendarul evenimentelor culturale va fi aprobat în CL Sighișoara abia după ce se va adopta bugetul. Pentru Festivalul Medieval ne-am gândit să organizăm un concurs de proiecte, dar vom spune mai mult după adoptarea bugetului. Întreruperea festivalului de anul trecut nu a fost deloc benefică, dar trebuia să respectăm legalitatea. Sperăm ca acesta să se întoarcă de la comercial, la zona culturală, să predomine partea cultural-medievală”, a declarat Mălăncrăvean. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră