Veşti bune pentru bucureşteni: Bani europeni pentru metrou. Ce linie va fi finanţată

08 Iun 2015
Veşti bune pentru bucureşteni: Bani europeni pentru metrou. Ce linie va fi finanţată
Comisia Europeană a aprobat finanţarea de 83 de milioane de euro pentru metroul bucureştean, mai exact linia de metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti.
Proiectul prevede extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 km și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

„Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate”, a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Crețu, potrivit euroactiv.ro

În acest moment, lucrările la metrou continuă. Cele două utilaje, botezate Varvara şi Filofteia, au fost mutate în zona Academiei Militare. Urmează cea mai dificilă etapă – tunelurile de sub Dâmboviţa.

În mai bine de un an şi jumătate, au fost săpaţi 5 kilometri de tunel în cartierul Drumul Taberei. Tronsonul ar urma să fie finalizat în 2016. Directorii Metrorex spun că în 2018 va fi gata tronsonul Pantelimon - Piaţa Iancului, iar legătura cu Eroilor, doi ani mai târziu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră