Valul de proteste în UE continuă: britanicii nu mai fac față costului vieții și vor alegeri

07 Noi 2022
Valul de proteste în UE continuă: britanicii nu mai fac față costului vieții și vor alegeri

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei pentru a demonstra împotriva a ceea ce ei au numit „austeritate conservatoare” și pentru a cere alegeri generale imediate.

Protestul, numit Britain is Broken, a fost organizat de Adunarea Populară împotriva Austerității și susținut de grupuri precum CND, Unite, Just Stop Oil și Extinction Rebellion.

Mii de oameni au mărșăluit sub ploaie de la Embankment la Trafalgar Square din centrul Londrei.

Michelle Uden, în vârstă de 34 de ani, care și-a adus băieții gemeni de șapte ani la protest și are grijă de soțul ei care suferă de epilepsie la domiciliul lor din New Eltham, sud-estul Londrei, a declarat agenției de presă PA: „Vrem să scăpăm. de Rishi Sunak, vrem mai multe fonduri pentru NHS, vrem ca acestea să nu mai fie privatizate.

„Vrem să iasă pe tories – este singura modalitate de a obține schimbare.”

Ea a adăugat că nu crede că vor fi convocate alegeri generale, dar a vrut ca copiii ei să vadă „democrația în acțiune”.

Printre vorbitorii de la miting s-au numărat Mick Lynch, secretarul general al sindicatului Feroviar, Maritim și Transport (RMT) – ai cărui membri plănuiseră să facă grevă sâmbătă până vineri, până când acțiunea a fost suspendată vineri – și fostul lider laburist Jeremy Corbyn, care a declarat că guvernul ar fi „forțat să asculte” protestatarii care cer pentru îmbunătățirea salariilor și a drepturilor lucrătorilor.

„Guvernul este, desigur, forțat să asculte, la fel ca și companiile feroviare, prin urmare au redeschis negocierile cu RMT”, a spus el.

„Oamenii de aici sunt foarte hotărâți. Nu vor vedea persoane cu dizabilități discriminate, nu vor vedea o sărăcire în creștere în societatea noastră.”

Corbyn, care este independent după ce partidul său a scos biciul, a declarat agenției de presă AP că a fost acolo cu parlamentari laburişti și că crede că membrii cabinetului din umbră ar fi trebuit să fie acolo.

Adunarea Populară a declarat că protestatarii cer alegeri generale imediate, măsuri privind salariile mici și abrogarea legilor „antisindicale” a muncii.

Partidul Conservator susține că are mandatul de a forma guvernul datorită majorității sale comune și nu are obligația statutară de a convoca alegeri generale până în 2024.

Dar unii au sugerat două schimbări de conducere de la alegerile generale din 2019 – decise doar de partid, precum și dezbateri interne cu privire la continuarea onorării manifestului pentru care partidul a fost ales în urmă cu trei ani – înseamnă că mandatul este grav depășit. și subminat.

Fostul deputat laburist Laura Pidcock, acum secretarul național al Adunării Populare, a declarat: „Acest guvern conservator este acum total neresponsabil, dar indignarea nu este suficientă.

„Trebuie să ne unim ca o mișcare pentru a ne organiza pe străzi și în comunitățile noastre și să arătăm că vocile noastre nu vor fi reduse la tăcere și că dorim schimbări fundamentale în modul în care este condusă țara noastră.

„Nu vom primi asta de la politicieni. Vom obține asta doar din puterea unei mișcări unite și vibrante a oamenilor din clasa muncitoare care se unesc, construiesc împreună și fac schimbări împreună.”

De asemenea, grupările antirasism s-au alăturat marșului, cerând înlăturarea lui Suella Braverman din funcția de secretar de interne. Ea a fost puternic criticată recent pentru retorica ei față de persoanele care au încercat să vină să locuiască în Marea Britanie din străinătate și pentru gestionarea crizei la centrul de procesare a azilului din Manston în Kent.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră