Valea Jiului fierbe! Minerii vor lua cu asalt Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul Andrei Gerea se duce să vorbească cu minerii

27 Mai 2015
Valea Jiului fierbe! Minerii vor lua cu asalt Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul Andrei Gerea se duce să vorbească cu minerii
Minerilor le-a ajuns cuţitul la os. Aproximativ 250 de mineri au plecat în marş spre Complexul Energetic Hunedoara. Acestora urmează să li se alăture minerii de la Mina Lupeni pentru a pleca spre Defileul Jiului.

În localitatea Petroşani echipajele de poliţie deja s-au mobilizat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara a precizat să luăm legătura cu „vocea unică”, adică Jandarmeria Română.
La Bucureşti, nimeni nu ştie nimic. Nici Ministerul de Interne, nici Jandarmeria Română.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, căpitan Irina Drăgan, a precizat pentru mariustuca.ro că: „este vorba de 300 de mineri care protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani. Minerii provin de la minele Lonea şi Lupeni. Nu au fost înregistrate probleme până acum. Dacă se vor deplasa spre Defileul Jiului, jandarmii prezenţi vor lua măsurile legale”

Andrei Gerea se duce în Valea Jiului
În urma tensiunilor din Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu a anunţat că a vorbit cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, urmând ca mâine dimineaţă să aibă mai o înâlnire cu factorii de decizie de la CEH. „Ca urmare a acțiunilor de protest din ultimele zile, ale minerilor din Valea Jiului, împreună cu dl Andrei Dominic Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, am luat decizia de a ne deplasa la Petroșani, județul Hunedoara, în încercarea de a dezamorsa situația conflictuală, chiar la fața locului. Întâlnirea cu factorii de decizie, pe teme de minerit și siguranță energetică, va avea loc mâine, joi 28 mai a.c., începând cu orele 09:00, la sediul Complexului Energetic Hunedoara din Petroșani.”, susţine Haralambie Vochiţoiu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră