Pârtiile de la Voineasa rămân închise şi de Anul Nou. În vreme ce la Straja, Parîng, Şureanu, Păltiniş sau Rânca se poate schia, domeniul schiabil Transalpina, situat în județul Vâlcea, încă nu şi-a pus în funcţiune nici telefericele şi nici instalaţia de zăpadă artificială. Explicaţia oficială este aceea că nu este zăpadă decât în partea superioară, în zona golului alpin, iar cei mai mulţi dintre schiori aleg să meargă la schi pe malul lacului Vidra pentru coborârile din vârful muntelui până la staţia de jos a telegondolei.
Pe Valea Jiului temperaturile au scăzut foarte mult în ultimele două zile, astfel că de Anul Nou se va putea schia pe câteva dintre pârtiile din zonă. În Parîng, acolo unde preţurile sunt dintre cele mai mici din ţară, sunt deschise două piste, Subtelescaun, până la staţia intermediară, şi Europarîng. Ceva mai variată este oferta la Straja, acolo unde stratul de zăpadă proaspătă măsoară 10 centimetri. Pârtiile Canal, Mutu, Constantinescu şi Platoului Soarelui – ultima este destinată începătorilor – sunt deschise, iar instalaţiile de transport pe cablu vor avea program normal de funcţionare de Anul Nou.
Pe Valea Prahovei, cele mai bune condiţii se întâlnesc la Sinaia, dar pentru a ajunge pe pârtiile deschise turiştii trebuie să urce cu telecabina până la Cota 2.000. Telescaunele Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt pregătite să funcţioneze la capacitate maximă în perioada Anului Nou. Stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri. Autorităţile locale trag speranţe că în luna ianuarie va fi gata şi Telegondola Carp, astfel că accesul turiştilor pe munte se va putea face mai uşor. La Buşteni se poate schia în Fun Park Kalinderu. Temperaturile scăzute din noaptea precedentă au permis punerea în funcţiune a tunurilor de zăpadă artificială, însă pentru ca pârtiile Kalinderu 1 şi Kalinderu 2 să devină practicabile ar fi nevoie ca gerul să persiste vreo 6 zile, iar instalaţiile de zăpadă artificială să funcţioneze fără încetare.
Azuga are deschisă doar pârtia Cazacu Sosire, care este destinată începătorilor. La Predeal este loc numai pentru săniuş, în vreme ce în Poiana Braşov se poate schia fără probleme în partea superioară a Masivului Postăvaru, dar şi pe pârtia Bradul. Peisaj de iarnă autentică se întâlneşte însă la Băile Harghita, lângă Miercurea Ciuc, unde sunt deschise toate pârtiile, iar teleschiurile din staţiune sunt pregătite să funcţioneze la capacitate maximă. Pârtiile se prezintă bine şi la Praid, în vreme ce la Vatra Dornei, în judeţul Suceava, începe să semene tot mai mult a iarnă. Pârtiile Veveriţa şi Parc s-au bucurat încă de aseară de prezenţa tunurilor care produc zăpadă artificială şi sunt şanse mari ca mâine să se poată schia în staţiunea aflată în Depresiunea Dornelor.
Frigul a pătruns în Maramureş, însă la Borşa nu sunt speranţe că se va putea schia dacă nu ninge. La Suior, lângă Baia Sprie, lăncile furnizează cu putere zăpadă artificială pentru ca turiştii să poată schia măcar în prima zi din 2016. De gerul din aceste zile au profitat şi administratorii pârtiilor de la Cavnic, acolo unde se poate schia în condiţii acceptabile pentru cât de mult a nins până acum. De anul nou mai puteți merge la schi la Toplița, Arieșeni sau Harghita Mădăraș.