Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a postat un nou mesaj pe Facebook, în care face apel la opinia publică, să nu politizeze cazul de la Caracal, și spune că va discuta cu familia Alexandrei pentru a cere o expertiză internațională a probelor culese de la domiciliiului suspectului de crimele de Caracal, Gheorghe Dincă.
Anterior, Cumpănașu anunțase că adolescenta este confirmată decedată de testele ADN.
El declarat că ministrul Justiţiei l-a anunţat pe tatăl fetei, iar surse judiciare, contactate de presă, spun că rezultatul testului este confirmat în proporţie de 99%. Un raport oficial este aşteptat luni.
Rezultatul testelor ADN efectuate de INML indică faptul că, în proporţie de 99%, oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin fetei de 15 ani, Alexandra Măceşanu, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.
Potrivit surselor, testele ADN confirmă astfel varianta lui Gheorghe Dincă, care a susţinut de la început că el a omorât-o pe Alexandra şi i-a ars corpul.
Şi expertiza antropologică realizată de Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta de 15 - 17 ani.
Gheorghe Dincă a recunoscut, la audieri, că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112, şi ulterior i-a incinerat corpul.
De asemenea, el susţine că a ucis-o şi pe cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, însă anchetatorii nu au reuşit să afle de la el unde i-a aruncat corpul.
În cursul zilei de vineri, surse de la Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti au confirmat că oasele găsite în locuinţa din Caracal a suspectului Gheorghe Dincă aparţin unei adolescente de 15-17 ani. Rezultatul a fost obţinut în urma expertizei antropologice.
UPDATE
Părinţii Alexandrei Măceşanu sunt de acord ca presupusele rămăşiţe ale fiicei lor să fie supuse unei expertize internaţionale, a scris sâmbătă, pe Facebook, Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei.
"Minunaţi români care ne sunteţi alături, am vorbit cu părinţii Alexandrei acum şi au fost de acord să facem o expertiză internaţională a rămăşiţelor presupuse a fi ale Alexandrei, pentru liniştea sufletească a familiei şi a tuturor şi pentru aflarea adevărului. Acum voi continua să scot la iveală reţelele şi complicităţile din acest caz", afirmă Cumpănaşu.
UPDATE
Din analizele de laborator ale probelor efectuate până în prezent, în cazul de la Caracal, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane - Alexandra Mihaela Măceşanu, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor fetei, informează sâmbătă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
"DIICOT continuă activităţile începute în ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe a locuinţei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează urmărirea penală, poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunii de omor, criminalişti şi poliţişti din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO. Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceşanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei", se arată într-un comunicat al DIICOT.
Potrivit sursei citate, concluzia a fost comunicată DIICOT vineri seara de reprezentanţi ai INML, urmând ca sâmbătă să fie transmis şi raportul specialiştilor conţinând aceleaşi date.
"După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare în regim de urgenţă, conform dispoziţiilor art. 1 alin. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea şi funcţionarea DIICOT şi art. 62 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările şi completările ulterioare privind organizarea judiciară. Concluzia expertizei nu este o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care familia victimei a fost de îndată şi neîntârziat anunţată, din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având în vedere şi solicitarea acesteia în acelaşi sens, respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare", se precizează în comunicatul citat.
DIICOT adaugă că în raport de această concluzie urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele şi pentru infracţiunea de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal raportat la art. 189 lit. a, h Cp.
DIICOT transmite condoleanţe familiei şi precizează că, la finalul acţiunilor de sâmbătă, va reveni cu un nou comunicat/ declaraţie de presă.