Având numeroase exemple chiar și din lumea animală, unde instinctul matern primează chiar și în fața celui al conservării, viața mamei fiind sacrificată pentru supraviețuirea celui născut, despre Roxana-Elena Onu, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, se poate spune că doar pare să fie mama a doi copii, o fetiță de un an și unsprezece luni și a un băiețel de aproape trei ani. Nimic altceva decât actele nu demonstrează acest lucru, .
Conform datelor din dosarul de urmărire penală, în primele șase luni din 2015 Roxana-Elena Onu a practicat sesiuni de chat video cu mai mulți clienți din SUA, Marea Britanie, Belgia și Olanda, în urma cărora ar fi câștigat aproximativ 45,000 de dolari.
Clienții, de data asta clar suferinzi de afecțiuni psihice, au plătit pentru a urmări scene în care mama își abuza sexual copiii.
Toată nebunia nu a fost descoperită decât după ce s-au sesizat autoritățile americane, care au descoperit probe incriminatoarea în arhiva unui pedofil din SUA care distribuia pornografie infantilă prin sisteme informatice.
Nu se poate comenta altceva decât faptul că autoritățile americane chiar se ocupă de protecția copiilor, spre deosebire de cele din România, care nu sunt preocupate de prevenirea abuzurilor, ci de contabilizarea lor, în baze statistice.
Roxana-Elena Onu a fost decăzută din drepturile de mamă, copiii fiind preluați de Direcția de Protecție a Copilului Giurgiu.
Oare câte copilării sfârșesc la fel de tragic în România? Oare cum putem împiedica producerea altora? Întrebări la care trebuie să răspundem și noi, nu numai autoritățile, pentru că așa vom putea redeveni o societate în care asfel de sălbăticii nu se vor mai putea petrece...