Un muncitor al căilor ferate și-a dat în judecată angajatorul: ”Am un salariu de 1000 euro pe lună și nu fac absolut nimic”

05 Dec 2021
Un muncitor al căilor ferate și-a dat în judecată angajatorul: ”Am un salariu de 1000 euro pe lună și nu fac absolut nimic”

Un angajat și-a dus în mod șocant angajatorul în instanță, deoarece se plictisește la locul de muncă - în ciuda faptului că este plătit cu 105.000 de lire sterline pe an, anunță Mirror.

Managerul financiar Dermot Alastair Mills, de la Compania de Căi Ferate din Dublin, spune că sarcinile sale s-au redus dramatic după ce a făcut o dezvăluire extrem de controversată în urmă cu nouă ani.

Acum, susține că își petrece cea mai mare parte a timpului în tură „citind ziarul, mâncând sandvișuri și ieșind la plimbare”.

Joi, 1 decembrie, domnul Mills a depus mărturie într-o audiere cu privire la plângerea sa în temeiul legii, unde a susținut că a fost sancționat pentru că a vorbit împotriva companiei de căi ferate - o pedeapsă care de atunci i-a lăsat foarte puțină muncă de făcut.

Dl Mills a spus Comisiei pentru Relații la locul de muncă (WRC) din Irlanda: „Aș spune că mi-aș dori să obțin hotărârea de a lucra o dată pe săptămână și aș fi extrem de încântat”.

În timpul audierii, Irish Rail a continuat spunând că, deși nu susține că domnul Mills a făcut o dezvăluire care ținea de o informație secretă, nu l-a penalizat.

Ei au spus că au doar competența de a se pronunța cu privire la amploarea oricărei presupuse penalizări, deoarece aceasta se referă la eșecul domnului Mills de a obține un post mai înalt în timpul procesului de recrutare din 2018.

Dar reprezentantul domnului Mills, fostul șef de resurse umane al Irish Rail și consultant în relații industriale John Keenan, a spus că clientul său este încă penalizat în angajarea sa din cauza presupusei reduceri a atribuțiilor sale.

Muncitorul a mărturisit că a fost responsabil pentru bugetele de capital în valoare de aproximativ 216.000 de lire sterline din aproximativ 2000 până la prăbușirea economică din 2006 și 2007.

El a continuat susținând că a fost „hărțuit” după o promovare în 2010, înainte de a lua concediu medical în 2013, potrivit Irish Independent.

Dar a acceptat să revină la locul de muncă după ce a convenit cu firma că va avea același statut și salariu.

În ciuda acestui aranjament, domnul Mills spune că responsabilitățile sale au fost „reduse la nimic” după ce a gestionat un portofoliu de datorii în valoare de 6,9 ​​milioane de lire sterline când a început, care a fost acum redus la 35.000 de lire sterline.

Domnul Mills a spus: „Au fost anumite probleme cu debitorii și am văzut anumite lucruri. Am încercat să ridic semnale de alertă peste tot”.

Dar, după ce a făcut o dezvăluire protejată ministrului Transporturilor în decembrie, domnul Mills spune că și-a pierdut mandatul de a face față datoriilor.

El a spus că, după ce a făcut raportul intern, a fost „oprit” să își asume responsabilitatea pentru activele imobilizate, spunând: „Am început cu ceea ce părea a fi un mandat rezonabil în 2013 și 2014. Încet, dar sigur, a fost redus la nimic”.

El spune că acum a fost „izolat” la locul său de muncă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră