Un general din Canada este acuzat de hărțuire sexuală

16 Iun 2022
Un general din Canada este acuzat de hărțuire sexuală

Un fost general canadian care ar fi mers în Ucraina pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși a fost acuzat acasă, în Canada, de agresiune sexuală, după o anchetă de luni de zile, potrivit The Guardian.

Fostul judecător al Curții Supreme Louise Arbour și Anita Anand, ministrul apărării naționale, au publicat raportul la Ottawa pe 30 mai.

Femeile din armata Canadei se confruntă cu un rău mai mare din partea camarazilor decât a inamicului, spune judecătorul

Lt-general în retragere Trevor Cadieu se confruntă cu două acuzații de agresiune sexuală care se referă la presupuse incidente la Colegiul Militar Regal al Canadei din Kingston, Ontario în 1994, când era cadet, a declarat biroul mareșalului forțelor canadiene într-un comunicat.

Cazul va fi acum predat procurorilor civili, în conformitate cu recomandările recente pentru a ajuta la curățarea unei culturi toxice în cadrul armatei canadiane.

Cadieu fusese numit să conducă armata canadiană în septembrie anul trecut, însă numirea a fost anulată de ancheta privind agresiunea sexuală.

Potrivit presei canadiene, el este acuzat că a violat o studentă la colegiu. El a negat anterior orice faptă greșită.

Ottawa Citizen a spus că Cadieu a indicat într-un e-mail din Ucraina că a fost informat despre acuzații și că „face aranjamente pentru a se întoarce în Canada din Ucraina”.

Louise Arbour, fost procuror al Tribunalului Penal Internațional și judecător în retragere de la Curtea Supremă, a criticat luna trecută gestionarea de către armată a cazurilor de abatere sexuală într-un raport.

Revizuirea ei a venit după ce un alt grup de lucru din 2015 a constatat că armata a avut „un mediu ostil femeilor... și este propice pentru incidente mai grave de hărțuire și agresiune sexuală”.

În aprilie 2021, armata a raportat Camerei Comunelor 581 de agresiuni sexuale și 221 de incidente de hărțuire sexuală din 2015.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră