Un alt produs tradiţional românesc caută recunoaştere la Bruxelles

30 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un alt produs tradiţional românesc caută recunoaştere la Bruxelles

Un alt produs românesc a fost transmis la Bruxelles, în vederea înregistrării și dobândirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca Indicație Geografică Protejată, anunţă Ministerul Agriculturii.

Este vorba despre „Cașcavalul de Săveni”, produs obținut după o metodă de tip gospodăresc, bazată pe o reţetă transmisă din generaţie în generaţie şi de prelucrare a laptelui de vacă crud provenit din arealul geografic delimitat.

Caşcavalul de Săveni este o brânză maturată cu pastă opărită având o consistenţă semitare. Acest sortiment de caşcaval se obţine din lapte de vacă crud prin coagularea enzimatică cu cheag şi prelucrarea conform unei metode specifice zonei.

În prezent, patru produse românești sunt recunoscute și înregistrate la nivel european: Magiunul de prune de Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salamul de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Novac afumat din Țara Bârsei (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată) .

Alte două produse care se află în analiză la Comisia Europeană sunt Cârnații de Pleșcoi (Indicație Geografică Protejată) și Scrumbia de Dunăre afumată (Indicație Geografică Protejată),

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră