Tudose, cu demisia în buzunar, anunță o ”miniremaniere” și că nu e ”într-un moment fericit al relației” cu Dragnea!

09 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Tudose, cu demisia în buzunar, anunță o ”miniremaniere” și că nu e  ”într-un moment fericit al relației” cu Dragnea!

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni seară, la Antena 3,că urmează o "miniremaniere guvernamentală", decizia fiind luată săptămâna aceasta, că are pregătită demisia și că nu este într-un moment fericit a relației cu Liviu  Dragnea.  Miniremanierea vizează  trei miniștri cu probleme penale și de încă doi miniștri „cu activitate slabă”

În legătură cu remanierea, premierul a explicat:  Dacă tot facem un reset la partea de imagine și de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puțin doi miniștri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (miniștri — n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme și la nivel de percepție publică și unele dintre situații și la nivel de Comisie Europeană.

Șeful Executivului a subliniat că nu se poate guverna "cu forța".

"Nu putem să guvernăm cu forța, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulțumirea mea și-atunci, dacă lucrurile stau așa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niște lucruri în guvern care justifică aceste cifre — prezența unor miniștri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniștri sau lipsa de rezultate—, săptămâna asta voi lua niște decizii, dure, dar necesare", a spus Tudose.

În privința  relației cu liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a declarat:

"Nu aș putea spune ca suntem într-un moment fericit al relației dintre noi".În privința  relației cu liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a spus
"O sa ne lamurim mâine (...) Mâine vom vorbi despre toate bărbătește", a precizat premierul, adăugând că ”sincer, nu, chiar nu” am ce să-mi reproșez. 
În legătură cu o eventuală demisie în urma ultimelor rezultate ale unui sondaj de opinie, premierul a precizat: „Am spus-o într-un cerc de patru persoane că îmi dau demisia, dacă lucrurile stau așa de rău și guvernul s-a prăbușit, hai să mergem acasă că înseamnă că nu facem bine”.

Pe de altă parte, luni, în legătură cu un eventual conflict cu premierul Tuose, președintele PSD, Liviu Dragnea a precizat:

„Vă repet. Ca să fie așa ceva, noi tot construim acum pe niște zvonuri plecate de la un sondaj și de la niște comentarii pe marginea acelui sondaj. Nici vorbă. Vă duceți mult prea departe totuși ” .

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră