De această dată, Băsescu s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat într-un dosar deschis în urma unei plângeri făcute de un cetățean vis-a-vis de o declarație făcută de fostul președinte în anul 2007.
"Acea persoană a cerut să fiu anchetat pentru fals în declarații pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute și n-am demisionat", a declarat fostul presedinte în această dimineață.
Plângerea este mai veche, "acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar".
Traian Băsescu a precizat că citația pentru astăzi i-a venit ieri la 16:30.
"E un lucru în forță, mă caută agenții procedurali să-mi dea citații. Parchetul General îmi face un program extrem de alert, dar vă pot spune că sigur nu e o fericire, dar mă voi supune oricărei solicitări a instanțelor", a mai spus fostul șef de stat.
În legătură cu afirmația sa din 2007, Băsescu a spus că a fost o declarație verbală asupra căreia a revenit imediat după votul dat în Parlament.
La 17 aprilie 2007, Băsescu a declarat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute.
"În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maximum cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", anunța în aprilie 2007 fostul președinte Traian Băsescu. În legătură cu afirmația sa din 2007, Băsescu a spus că a fost o declarație verbală asupra căreia a revenit imediat după votul dat în Parlament.
La 17 aprilie 2007, Băsescu a declarat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute.
Băsescu: "Sunt un fost președinte destul de hărțuit"
Ieri, fostul președinte s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5, unde a fost citat în legătură cu o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.
Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere penală la Parchetul General în care îi acuza pe Traian Băsescu și pe președintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, că și-au însușit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.
În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu și anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.