Tragedie în Germania: 9 morți și peste o sută de răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit în Bavaria (VIDEO)

09 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
Tragedie în Germania: 9 morți și peste o sută de răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit în Bavaria (VIDEO)

În urma impactului frontal dintre două trenuri ale companiei private Meridian au rezultat peste o sută de răniți, mulți în stare gravă, dar și nouă decese confirmate. Este vorba despre cei doi mecanici de locomotivă, despre doi controlori și de cinci pasageri.

meridian 48224301

Conform Bayerischer Rundfunk, nu se cunosc încă circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Mai multe elicoptere i-au transportat pe răniți la spitalele din Munchen.

Inițial, poliţia a confirmat doar patru decese, precizând că dintre răniţi 15 se află în stare critică, iar 40 sunt în stare gravă.

CaxWDtDW0AAesB3

Nu se excludea posibilitatea ca printre fiarele contorsionate să se mai afle persoane decedate sau rănite grav.

bad aibling zug

Au sosit la fața locului și echipaje medicale și de descarcerare din Nurnberg, Salzburg și Innsbruck (acestea din urmă fiind din Austria).

Din ultimele informații reiese că cele două trenuri rulau cu peste 100 km/h și aveau puțin peste 150 de pasageri în vagoane. Dintre aceștia, zece sunt în stare foarte gravă. 

Au intervenit 250 de polițiști, 180 de pompieri, 200 de membri ai echipelor de intevenție de pe ambulanțe și 30 de specialiști din domeniu.

De obicei, trenurile erau pline de elevi și studenți, dar săptămâna aceasta este vacanță, și de aceea nu erau atât de pline trenurile.

Autoritățile locale din Munchen au făcut apel la donarea de sânge. Poliția a declarat între timp încheiate operațiunile de descarcerare.

Aceasta este una dintre cele mai mari catastrofe feroviare din Germania și landul Bavaria, a anunțat ministrul de Interne al Bavariei,
Joachim Hermann (CSU).

UPDATE

Accidentul s-a produs la ora 06.47, iar la ora 06.50 a sosit prima mașină de pompieri, s-a precizat într-o conferință de presă susținută de autorități.
În trenuri existau trei cutii negre, două dintre ele fiind găsite deja, dar până la examinarea lor nu se poate vorbi despre cauzele exacte ale accidentului.
Porțiunea de cale ferată pe care s-a produs accidentul are un sistem de securitate automatizat, care poate provoca de la sine o frânare a
trenurilor. De ce nu s-a activat, este neclar încă. La fața locului nu există niciun fel de urmă de frânare, trenurile intrând unul în celălalt cu viteză.

UPDATE

Președintele Klaus Iohannis a adresat marți o scrisoare prim-ministrului landului Bavaria, Horst Seehofer, în care transmite condoleanțe pentru victimele accidentului feroviar care a avut loc lângă orașul Bad Aibling, potrivit Administrației Prezidențiale, citate de agerpres.ro.
“Am aflat cu profundă consternare despre tragedia feroviară petrecută astăzi de dimineață în Bavaria Superioară. Doresc să vă transmit dumneavoastră și familiilor victimelor sincerele mele condoleanțe. Gândurile mele se îndreaptă, în aceste clipe grele, către victime, rude și prietenii acestora. Răniților le doresc din toată inima însănătoșire grabnică”, se arată în scrisoarea șefului statului către premierul landului Bavaria.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră