Tradiții și superstiții. De ce nu este bine să porți rochii de seară negre, la nunți

31 Oct 2024
Tradiții și superstiții. De ce nu este bine să porți rochii de seară negre, la nunți

Ai participat vreodată la o nuntă în calitate de invitată? Ai fost pusă în situația în care nu știai ce să porți și te-ai rezumat la rochia neagră? Se pare că ai încălcat o lege nescrisă a codului vestimentar pentru astfel de evenimente. Detaliem în rândurile ce urmează care este semnificația și explicația.

Rochia neagră, pe lista ținutelor interzise la evenimente precum nunțile

În credința populară, nuntă este unul din evenimentele de căpătâi pentru tineri, un eveniment fericit, fără doar și poate. Prin urmare, contrastează cu ceea ce știm că semnifică o ținută neagră. Asociată cu doliul, rochia neagră ar putea fi expresia faptului că evenimentul în cauză nu este tocmai unul fericit în viziunea ta.

În vremurile de demult, rochiile negre erau ținutele văduvelor, care purtau all black cel puțin un an de la tragicul eveniment. În fond, în toată această perioadă de timp nici nu participau la evenimente cu dans. Acum însă, astfel de așa-zise reguli sunt date uitării, fiind preferate mai degrabă ținutele negre pentru că sunt elegante, versatile, sobre și atractive. Pentru cele care rezonează cu aceste descrieri, rochii de seara aici vor găsi și se vor convinge astfel că acestea sunt alegeri minunate.

Rochia albă, interzisă dacă nu ești tu mireasă

Din seria tradițiilor și a superstițiilor legate de ținutele la evenimente, doamnele și domnișoarele ar trebui să știe că la evenimente precum nunțile, nu este permis să poarte alb. Este ținuta exclusiv pentru mireasă. Singura excepție de la regulă este dorința mirilor ca la evenimentul lor toată lumea să poarte alb. Este un trend cu white party, merge de minune la o nuntă de vară, în locații precum plaja.

În caz contrar, nu își dorește nimeni să eclipseze o mireasă. Este nepoliticos și, în plus, conform tradițiilor, această este ținuta pe care o poți purta one time. O ocazie unică poate, așadar, nu trebuie să existe competiție pentru mireasă.

Dacă ar fi să ținem cont de toate tradițiile și superstițiile legate de acest tip de eveniment și ținuta potrivită, ar fi bine de amintit de asemenea despre ceva albastru și ceva împrumutat - de preferat ca invitatele să nu poarte albastru. Culorile decorului ar fi bine de evenimentului ar fi bine de evitat, pentru ca purtătoarea să nu se confunde în decor.

Pentru sursă de inspirație, portalul DY Fashion poate fi de ajutor. Sunt aici disponibile ținute fel de fel, de la rochiile de seară din materiale prețioase și până la cele mai casual și versatile. Sunt și dispuse în categorii, astfel încât să fie mai practic ca oricând să fie alese - rochii de zi, rochii de seară, toate disponibile în mărimi mari. Diversitatea rochiilor aici se referă și la culorile disponibile. De apreciat este că aici sunt selecții de la brandurile autohtone, rochiile sunt made in România și unele produse sub brand propriu.

De unde tradiția rochiei albe la nuntă?

Nu dintotdeauna a existat acest cod vestimentar. În istoria rochiilor pentru evenimente este notabilă perioada în care rochia miresei era albastră ca cerul. Simboliza puritatea și seninătatea. Nu se știe cu exactitate când, însă în timp a fost preluată această tradiție a rochiei albe, un trend fără de sfârșit, având în vedere că toată lumea identifica ținuta miresei astfel. Sunt rare cazurile în care mireasa ar dori să poarte o rochie de o altă culoare, chiar și când vine vorba de ziua cununiei civile.

Așadar, dacă dorești să fii un invitat exemplar, să nu greșești privind codul vestimentar și să alegi o culoare mai puțin potrivită, preferă să eviți albul și negrul.

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră