Tichete de vacanţă cât un salariu minim pentru bugetari

24 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tichete de vacanţă cât un salariu minim pentru bugetari

Bugetarii vor primi din această vară un tichet electronic de vacanță, de valoarea unui salariu minim pe economie, pe care îl pot folosi oriunde în țară și oricând, până la sfârșitul anului.

"Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar", a  declarat pentru profit.ro ministrul Turismului, Mircea Dobre. 

El a amintit că tichetele de vacanță au fost acordate până acum doar în sectorul privat, iar pentru angajații din sistemul public nu au fost prevăzute niciodată în buget. Dobre vrea ca tichetele de vacanță să fie online.

"Trebuie creat un program, pentru că noi vrem să dăm în sistem online aceste tichete de vacanță, să nu le mai facem ca tichetele de masă, unde trebuie licitație pentru firmele care trebuie să le facă, comision etc. Noi, acum, trebuie să facem procedura, pentru că, de fapt, asta este problema. Este vorba de sistemul de decontare, la asta lucrăm, ca acest sistem să fie cât mai corect și cu comisioane cât mai puține. Aceasta e chestiunea mai greoaie", a mai spus Dobre.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră