În urma promulgării legii ce interzice desfășurarea activităților în clădiri cu risc seismic ridicat, Teatrul Nottara și-ar putea suspenda activitatea până la rezolvarea problemei.
Legea a fost adoptată în Parlament pe 10 corombrie, a fost promulgată de președintele Iohannis și acum aplicarea ei nu ține decât de publicarea acesteia în Monitorul Oficial, lucru care se va face curând.
Directoarea Teatrului Nottara admite că situația este extreme de gravă și a cerut de la Primărie o nouă expertiză sismică.
"Teatrul Nottara se află într-o situaţie extrem de gravă. (...) Din păcate, în urma promulgării acelui articolaş cu bucluc, dintr-o lege care există din 2008, se presupune că, peste câteva zile, acest teatru se va închide. Şi nu e singurul, sunt 11 clădiri pe bulevardul Magheru şi toate care au la parter centre comerciale sau instituţii - sunt două cinematografe în această situaţie - ele îşi vor închide porţile suspendând activitatea. Dorinţa noastră, a Teatrului Nottara, este nu de a nu se închide, dacă într-adevăr această clădire presupune un mare risc pentru cei care sunteţi aici, pentru noi, pentru cei de pe stradă, dorinţa noastră , însă, este, şi am cerut şi eu, şi a cerut înaintea mea domnulMircea Diaconu(fostul director al Teatrului Nottara, n.r.) Primăriei, de fapt, direcţiei abilitate în consolidări, să se facă o nouă expertiză. De fapt, ne interesează situaţia reală a acestui imobil", a spus Marinela Ţepuş, pe scena Teatrului Nottara.
Directoarea Marinela Țepuș găsește și câteva fracturi de logică în situația imobilelor cu bulină roșie din București. Potrivit acesteia, Teatrului Nottara a fost construit de Liviu Ciuley, tatăl marelui regizor Liviu Ciulei, pentru familia sa. "Acelaşi Liviu Ciulei, inginerul extraordinar, este unul dintre aceia care au modernizat construcţiile, care au făcut după 1940 construcţii în Bucureşti şi în alte părţi din ţară după noile norme privind seismicitatea acestui teren. Vă dau câteva exemple: palatul CFR - nu are bulină, palatul nou BNR - nu are bulină. Singurul imobil care are bulină e acela făcut de el pentru familia sa. Putem noi să credem că a zidit pentru sine, acest Manole, un bloc mai prost decât celelalte?", a mai spus managerul Teatrului Nottara.
"Eu cred că, în proporţie de 99,99%, bulina asta, ca multe alte buline din Bucureşti, sunt puse din birou, pe anul construcţiei", a mai spus Marinela Ţepuş.
În cazul în care Primăria nu va aproba efectuarea unei noi expertize, directoarea Teatrului este hotărâtă să facă o campanie de strângere de fonduri pentru a rezolva problema.