Sub presiunea protestelor, oficialii chinezi se gândesc să schimbe măsurile de control ale pandemiei

29 Noi 2022
Sub presiunea protestelor, oficialii chinezi se gândesc să schimbe măsurile de control ale pandemiei

Înalții oficiali din China din domeniul sănătății s-au angajat să rectifice măsurile de control al Covid-19 pentru a reduce impactul acestora asupra vieții oamenilor, în același timp, îndepărtând vina pentru frustrarea publică de la politica în sine, în primul lor briefing de presă de la izbucnirea protestelor împotriva politicii stricte de zero Covid a guvernului. sfarsitul saptamanii, conform CNN.

Blocajele pentru suprimarea răspândirii virusului ar trebui ridicate „cât mai repede posibil” în urma focarelor, au declarat oficialii din domeniul sănătății la o conferință de presă a Comisiei Naționale de Sănătate la Beijing, marți, în timp ce au apărat direcția generală a politicii țării – care urmărește să elimine răspândirea virusului prin controale stricte.

Cheng Youquan, director la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat că „unele probleme” semnalate recent de public nu se datorează măsurilor, ci aplicării acestora de către oficialii locali care adoptă o „abordare universală”. ” El a spus că unele controale au fost implementate „excesiv”, fără a ține cont de cerințele oamenilor.

Poliția formează un cordon în timpul unui protest împotriva măsurilor stricte zero COVID din China, pe 27 noiembrie 2022, la Beijing, China.
Protestele de izolare din China: Ce trebuie să știți
Protestele împotriva politicii zero-Covid a țării, care include o combinație de blocări, carantine forțate și controale stricte la frontieră, au izbucnit în toată China în weekend, cetățenii ieșind pe străzile orașului și campusurile universitare pentru a cere încetarea măsurilor restrictive.

În timp ce protestele din mai multe părți ale Chinei par să se fi dispersat în mare parte pașnic în weekend, unele au primit un răspuns mai puternic din partea autorităților – iar securitatea a fost înăsprită în orașe, poliția fiind desfășurată în locuri cheie de protest în urma demonstrațiilor.

Oficialii de la conferința de presă de marți nu au abordat în mod direct protestele, dar purtătorul de cuvânt al comisiei, Mi Feng, a spus că guvernele ar trebui să „răspundă și să rezolve cererile rezonabile ale maselor” în timp util.

Când a fost întrebat dacă guvernul își reconsideră politicile Covid, Mi a spus că autoritățile „au studiat și au ajustat măsurile noastre de limitare a pandemiei pentru a proteja interesul oamenilor în cea mai mare măsură și pentru a limita impactul asupra oamenilor cât mai mult posibil”.

Ofițerii de poliție stau de pază în timp ce oamenii protestează împotriva restricțiilor privind boala coronavirus (COVID-19) și fac o veghe pentru a comemora victimele unui incendiu în Urumqi, în timp ce focarele bolii coronavirus continuă, la Beijing, China, 27 noiembrie 2022. REUTERS/Thomas Petru
Aparatul de securitate al Chinei intră în acțiune pentru a înăbuși protestele Covid
La începutul acestei luni, China a anunțat 20 de măsuri menite să simplifice controalele Covid-19 și să domnească în „pașii politici excesivi” luați de autoritățile locale – care sunt sub presiunea Beijingului pentru a controla numărul de cazuri în regiunile lor.

Protestele – și angajamentele de a rafina punerea în aplicare a politicii – vin în momentul în care țara se confruntă cu cel mai semnificativ val de cazuri.

China a identificat luni 38.421 de cazuri cu transmitere locală, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, punând capăt șase zile consecutive de infecții record.

Ratele scăzute de vaccinare în rândul vârstnicilor au fost mult timp citate de autorități drept motiv pentru care China trebuie să mențină un control strict asupra virusului. Marți, oficialii au anunțat, de asemenea, un „plan de acțiune” pentru a crește ratele de vaccinare în rândul acestui grup cu risc ridicat.

Creșterea acestei rate este considerată necesară pentru a redeschide în cele din urmă țara și pentru a relaxa măsurile dure.

Începând cu 28 noiembrie, aproximativ 90% din populația totală a Chinei a primit două doze de vaccin Covid-19, dar doar aproximativ 66% dintre persoanele de peste 80 de ani au completat două doze, au declarat oficialii marți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră