Reamintim că Tribunalul București a admis vineri cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care acesta a solicitat permisiunea de a se interna șapte zile în spital, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale. Oprescu se află în prezent în arest la domiciliu, el fiind cercetat de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.
DE CE ESTE ACUZAT SORIN OPRESCU
Potrivit DNA, în perioada 2013- 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție. Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.
FOSTUL PRIMAR AL CAPITALEI DECLARAŢII LA IEŞIREA DIN SEDIUL DNA
„Nu am muncit o viață întreagă pentru ca unii să ajungă să-mi pună etichete“, a declarat primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, la ieșire de la DNA. ”Știți bine că nu am voie să fac comentarii. Aștept să mă duc să fac intervenția chirurgicală săptămâna viitoare, iar pe 23 mă prezint la Înalta Curte pentru contestația făcută de DNA. „Mă gândesc să fiu sănătos și să nu rămân cu eticheta asta, pentru că nu am muncit o viață întreagă ca să-mi lipească cineva eticheta asta, și vreau să le arăt oamenilor care încă mai cred în mine și cărora le mulțumesc”, a spus primarul suspendat al Capitalei. Întrebat dacă avea în casă și folosea aparatul de bruiaj, Oprescu a răspuns: ”nu era folosit că nu aveam de ce să-l folosesc”.