Curtea de Apel București judecă astăzi contestația primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instanței de a-i prelungi cu 30 de zile măsura arestului preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.Avocații lui Oprescu au anunțat sâmbătă că au depus o nouă cerere la Arestul Capitalei, prin care solicită ca primarul să fie internat într-un spital, pentru a fi supus unor investigații medicale.
Tot atunci, avocatul Alexandru Chiciu a declarat că Oprescu suferă de 12 afecțiuni grave, fapt atestat și de un judecător de drepturi și libertăți, iar apărarea va apela la toate pârghiile legale pentru a-l scoate pe acesta din arestul preventiv. Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.
De ce suferă edilul suspendat al Capitalei
Sorin Oprescu nu doreşte ca raportul să fie făcut public, însă avocatul Viorel Mocanu a confirmat că în document se menţionează cele 12 afecţiuni de care suferă primarul suspendat al Capitalei. Avocatul Viorel Mocanu a declarat că nu poate infirma, dar nici confirma suspiciunea de cancer pulmonar de care ar suferi Sorin Oprescu.
Apărătorul lui Sorin Oprescu mai spune ca investigatiile nu pot fi facute la Spitalul Univesitar si cel mai probabil acesta va trebui internat intr-o alta clinica. Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele primarului suspendat al capitalei. Decizia nu este definitivă.
De ce este acuzat primarul suspendat al Capitalei
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.
Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.
Avocaţii lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, şeful de la Administraţia Cimitirelor, dar şi audierea unor martori propuşi de apărare şi depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupţie.