Sorin Oprescu, la Tribunalul Bucureşti, în prima sa zi petrecută acasă după 54 de zile de arest. Ce a spus despre reţinerea lui TIBERIU URDĂREANU

30 Oct 2015
Sorin Oprescu, la Tribunalul Bucureşti, în prima sa zi petrecută acasă după 54 de zile de arest. Ce a spus despre reţinerea lui TIBERIU URDĂREANU
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat astăzi la Tribunalul București, la o zi după ce a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Edilul suspendat a declarat la ieşirea de la Tribunal că vrea să se interneze la pneumologie şi că a depus o cerere în acest sens în instanţă.
Sorin Oprescu a depus o cerere de internare pentru a i se face investigații la plămâni.

„M-am prezentat pentru că așa trebuie. Am și depus cererea să mă internez pentru a-mi face investigațiile la pneumologie de care am nevoie”, a declarat Sorin Oprescu, la ieșirea de la Tribunalul București.  Întrebat ce părere are despre reținerea și motivele reținerii lui Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, Oprescu a spus că el a verificat acum patru-cinci ani contractele pe care UTI le avea cu Primăria Capitalei și care au fost încheiate pe vremea lui Adriean Videanu, dar că nu s-a găsit nimic greșit.  „Sincer am veritifcat acum patru-cinci ani, că sunt făcute de pe vreme a lui Videanu. Atunci erau corecte”, a susținut edilul suspendat.

De ce este acuzat Sorin Oprescu 


Primarul suspendat al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a părăsit joi arestul Poliției, după ce instanța a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.
El a spus că primul lucru pe care îl va face după ce va ajunge acasă va fi o injecție cu insulină. El a mai spus că vrea să le mulțumească oamenilor care l-au susținut.
Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața DNA și a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni, reamintește agerpres.ro.

Inițial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului. La 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.





 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră