Simona Halep ar fi ingerat accidental substanța interzisă care i-a adus suspendarea

05 Dec 2021
Simona Halep ar fi ingerat accidental substanța interzisă care i-a adus suspendarea

Substanța interzisă, Roxadustatul care i-a adus o suspendare din lumea tenisului pe o perioadă destul de lungă de timp, a pătruns în organismul Simonei Halep printr-un supliment contaminat, a cărui etichetă nu prevedea prezența substanței interzise, a declarat Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, într-un interviu acordat prosport.ro.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Ea urmează să lupte cu toate forțele pentru a demonstra că nu a luat în mod intenționat substanța. Suspendarea tenismenei poate fi de maxim 4 ani, dar cariera sa va fi afectată pentru o perioadă mai lungă de timp.

În tot acest timp de la suspendare, Halep își pregătește împreună cu avocații ei strategia apărării, se antrenează la complexul privat deținut de omul de afaceri Ion Țiriac și încearcă să păstreze o atitudine pozitivă pentru a avea energia de a lupta și a depăși acest impas din carieră.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră